Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37851, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.193.80.126')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Одержимість (1). - Передмова

© Viktoria Jichova, 17-02-2014
                                                                         Передмова

Сієї ночі знову навідався. Він. Моя мара. Мій привид. Моє щастя. Моє прокляття. З´являється раптово..

Але я неодмінно знову впізнаю Його. Які би обриси не обрав, до якої нової іпостасі би не перевтіливсь. Після цих запаморочливих видінь стаю сама несвоя. Так, не своя. Його. Вся..

Цей вічний живий сон. Це безперестанне марення, як перпетуум мобіле емоцій і джерело фантазій, безліч разів повторюваних і завжди в нових мутаціях. Ніби повсякчас наздоганяє, біжить зі мною наввипередки і перебігає мені дорогу, піджидає на перехрестях.

Скільки разів ми зустрілися? Один? Чи безліч? Ніколи не знаю і знати не буду: з´явиться ще? Якщо так, то коли? Kоли знову повториться те лоскітливе у сонячному сплетінні відчуття злету, космічної невагомості чи стрімголового падіння в безодню?

Cправді це кожного разу – Він? Чи то лише образи-фрагменти чогось дуже давно забутого, витісненого з пам´яті та через те неусвідомленого? Чи, може, чогось ще прадавнішого, про що пам´ятає лише моя кров, мої гени? Генетична пам´ять, котра збирає, наче уламки чарівного дзеркала, обриси відображень життів попередніх жінок з мого роду? Чи сама пам´ять душі? Архетип, що зненацька винурюється з її темного дна, переслідує і ніколи не дає спокою? Хто Він? Ангел? Демон? Давнє відлуння? Чи передвістя?

Наостанок це був жорстокий урок. Як і решта попередніх. Я ще й досі із нього не опам´яталася. Знову лікуюся чим тільки можу. Терапія триває..

Остання подорож Мазурами, побережжям Східної Балтії в Естонію була втечею. Від Нього і від самої себе. Або.. ближче таки до Нього? Хоча не зовсім.

Бо то ще не та Північ, відкіля сяють тихі таємничі озера та північне сяйво. І тi очі, з яких променіє вічний лід айсбергів і небо безмежної глибини, просяяне літнім опівнічним сонцем..

..Фйорди. Прадавній, войовничий вікінґ. Мореплавець і завойовник. Нордичне язичницьке божество, жорстоке і справедливе заодно. Нема Йому ймення. Або є. Лише воно ще досі для мене таємниця. Але я знаю: Він існує. Є. Приходить звідкілясь з Півночі - тієї, що з´являється опівночі зі задзеркалля.. Недосяжний. Мій магніт..

"Лише на мить торкнешся щастя. Але спрагу по ньому нe втолиш.." - так мені прорік колись однієї ночі, повної бою і протистояння з Ним.. Потім зник. Залишив мене у страху і сум´ятті - віч-на-віч із тим, що надійде. У житті..


*****************

У світі є багато різних барв і звуків - треба лише вміти вибрати такий кольоровий спектр і такий акорд, аби випромінювався і відлунював впродовж всього життя. Нiби вибрати свій герб, гімн і гасло. І за цим жити. Наслідувати його. Завжди. Навіть, коли цього не хочеш і від нього утікаєш.

Cвіт різноманітний i багатий - вибирай-не-хочу! Але є ще ЩОСЬ на цім світі, окрім визнаної вільної волі і свободи вибору. Tвій cуб´єктивний категоричний імператив. Голос з безодні душі. Приречення. Чи фатум - як кому заманеться це назвати..
Одержимість..


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 5

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анізія, 03-05-2014

Ріки від Віки!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Любов Долик, 22-02-2014

Хм... Здається,

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Nina, 17-02-2014

Заврочена текстом

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 17-02-2014

Приречення...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 17-02-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0130400657654 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …