Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37728, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.14.8.34')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

…давай, я огорну тебе Любов’ю і ти станеш частиною Добра

© Світлана Кедик, 31-01-2014
Я сьогодні плачу без окуляр. Думки розпливаються слізьми, коли скельця непорушно лежать поруч і все ще бачать зовсім інакший світ. Просто свідомість відмовляється сприймати ілюзорну картину реальності. Але  протягом віків було тисячі війн, тисячі трупів встелювало землю і певно ми зараз ходимо  не  по товстому шару кори, а по тонкому могильнику історії. І лишень варто копнути глибше як з-під ніг людства проростають знахідки ідей, тих ідей за які гинули особистості.
Січень, 2014рік, 21 століття. Земля знаходиться у фазі нового витка і ось-ось перестрибне…. Стоп-кадр, перемотка назад – царський період, Римська республіка. Може це фільм? – питаю у себе, кожного дня питаю, зранку як збираю доньку до школи; коли п’ю каву з коханим чоловіком, цілую його і він йде аби повернутись; питаю себе  на самоті з собою, в розмові з Богом протягом дня; питаю увечері, коли родина в обіймах домашнього затишку розказує події пережитого дня; питаю як лягаю у ліжко в розніженій ласці… я питаю і ніяк нейму віри  - фашизм чи почесна варта вищих магістратів Української держави? Сьогодні вона виконує роль катів здійснюючи вердикти тих котрим підкорені.  Але навіть у Стародавньому Римі магістрат   був не просто службовцем, призначення якого полягало лише у виконанні визначеного кола посадових функцій. Магістрат — частка римського народу, носій його прав і величі. Отже, влада і повноваження магістрата немов передані йому римським народом. Подібно римлянам державна влада в Україні належить народові, та чогось відображення найвищих повноважень належить не тому магістрату. Настав час повертати  імперій, бо український народ не наділяв жодного президента повноваженнями Бога. А якщо ж президент думає, що може забрати в людини те, чого не давав – життя,  то мені його шкода. Тож «кесарю – кесареве, а Богу – Боже».
Єдина монархія що може співіснувати з Україною передається спадково  - від народу до народу, а не від особи до особи. Єдине почуття споріднене патріотизму людина сповідує вірністю та відданістю своїй нації. І з рештою, держава   це не символ державної влади, а  політико-територіальна організація. А це вже соціум – потреба людей один в одному. І дай Бог нам розподіляти завдання та їх виконання для досягнення найвищої, спільної  мети – жити, жити в злагоді з собою, Богом та людьми.
Я сьогодні плачу. Плачу, бо так несподівано вибігла з того свого Раю, в якому Сонце в Небі грає, Хмари підтанцьовують йому, Цвіт Весняний у долонях тане… Сніжинками кружляють по Весні дерева цвітом запашні, шовкові трави, наче коси… Мочать роси квіткові поля… А я ковтаю запах…Солов’я і стрімголов лечу у піднебесся…
Вибігла  і віч-на-віч зустрілася з тими хто є частиною мене – людьми. Як так? Вони томляться в темниці байдужжя, зневіри, втоми, ницості… а я от уже цілу вічність тішусь Абсолютом! Як, так!? – гірко заридала Любов.
- Але ж її розпинають!
Почувся дитячий зойк.
- Ходімо, моя люба  сестричко, вона воскресне, нехай ствердиться Писання…

Я сьогодні плачу без окуляр. Думки розпливаються слізьми, коли скельця непорушно лежать поруч і все ще бачать зовсім інакший світ. Просто свідомість відмовляється сприймати ілюзорну картину реальності. Це занадто, навіть для мене занадто. Колись я казала, що занадтих речей не буває, тільки надмірна реальність. А міра поняття не визначене. Ось і гублюся  в безмірній невизначеності, бо свідомість не хоче сприймати ту повноту Зла, що силою свого свавілля  ґвалтує людські душі. Досить. Ти чуєш, досить! Ти й сам утомився бути злим! Давай, я огорну тебе Любов’ю і ти станеш частиною Добра.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Суголосність

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Любов Долик, 03-02-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72337198257446 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …