Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37391, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.85.63.190')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза казка для великих діток

Новорічна казка без Ялинки

© Василь Тибель, 10-12-2013
  Один хлопчик, дуже любив свято Нового року. Але який то Новий рік без Ялинки, скажете ви? Хлопчик теж так думав, проте він хоча й виріс досить великим, але душа в нього чомусь не виросла, а була маленька, боягузлива й підла. Через те він боявся сам іти до лісу й принести звідти Ялинку. Хлопчик вирішив, краще пообіцяти іншим дітям гарну європейську цукерку, щоб ті принесли йому пахуче деревце. Діти зраділи й гуртом побігли до лісу, а хлопчик пішов до доброго дяді просити цукерку. Та коли хлопчик повертався додому до нього підбігли два ведмедики, вони були невеличкими та дуже спритними. Звірятка дуже полюбляли солодке, тому й відібрали цукерку в хлопчика. Наш хлопчик прийшов до радісних дітей і сказав, що цукерки вже немає, але він все одно хоче Ялинку. Діти розсердилися, що хлопчик їх обдурив й не віддали йому деревця. Тоді ображений хлопчик пішов додому й відв’язав свого собаку. Собака була вгодована та дуже зла, бо ж знала за що її кормлять. Собака дуже боляче покусала й налякала діток. Ті розплакалися й на їх плач прибігли батьки. Вони стали сварити хлопчика. Тоді хлопчик, із маленькою душею, втік далеко на схід,  а собачку прив’язав коло паркану. Голодна собака стала ще злішою, дуже сильно гавкала й гарчала на всіх. Хлопчик повернувся тільки за кілька днів. Вдома його й не чекали, бо батьки були п’яні. Він вже й залишився б там на далекому сході, бо тут можна було погрався в глиняних солдатиків, та дуже хотілося свята з Ялинкою. Хлопчик думав, що не пам’ятатимуть як він вчинив, поставлять Ялинку й ходитимуть навколо неї хороводом. Та діти чомусь не хотіли Ялинки, в них боліли покусані ручки й ніжки.
- Подавися своєю Йолкою, - казали йому. Тоді хлопчик пішов до своїх колишніх вихователів садочка, щоб ті порадили йому що робити. Старі вихователі подумали й сказали, аби він пожурив собачку пальчиком й прогнав її в буду. Та хлопчику стало шкода своєї вірної собаки. Він поставив її будку просто під ялинкою, добре накормив й запросив діток водити хоровод навколо святкового деревця. Та діти не захотіли йти до нього на свято.
- Ну й дурні сказав хлопчик, я приведу собі дітей із сусідньої вулиці - взяв собачку за лапи й став ходити із нею навколо ялинки. Собачці скоро те надоїло й вона відкусила хлопчику…, далі не буду розповідати, бо дітки можуть ще розплакатися. Так хлопчик зустрів новий рік без Ялинки.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© михайло карасьов, 20-09-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Шон Маклех, 17-12-2013

Нарешті оповідання без політики!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 10-12-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.65274906158447 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …