Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 3689, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.230.76.153')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Притча

З життя Ватикану

© Максим "Січеславець" Беспалов, 19-02-2007
У середу 19 грудня після випуску телевізійних новин громадськість Ватикану була стурбована.
Справа в тому, що, згідно з останніми статистичними дослідженнями, народжуваність в країні знизилася до гранично низьких показників, чим поставила під загрозу припинення існування державу з назвою Ватикан. Згідно з цими ж статистичними дослідженнями, протягом останніх десяти років показники смертності у Ватикані в сотні раз перевищили показники народжуваності. Такі «ножиці» виявилися рекордними не тільки серед країн Європи, а й навіть серед уражених наскрізь СНІДом країн Екваторіальної Африки.
Занепокоєний наявною ситуацією, Папа в нагальному порядку провів надзвичайний збір конклаву кардиналів, який після триденної дискусії при закритих дверях прийняв Державну програму підвищення народжуваності. За основу було взято схожий документ, що був принятий на початку 2005-го року в Україні.
Згідно з нововведенням, тепер жінка, що народила дитину в Ватикані, отримає сім з половиною тисяч гривень, з яких 3 тисячі будуть видані одноразово, а решту можна буде отоварити протягом року в спеціалізованих торгових точках Ватикану.
Державну програму було сприйнято негативно як у самому Ватикані, так і поза ним.
Спілка феміністок Ватикану відразу вкотре гнівно заявила про гендерну нерівність у країні і висунула вимоги разом із Папою призначати й Маму. Будучи не почутими офіційним Ватиканом, феміністки в розпачі здійснили акт масового самогубства на центральній площі міста-країни безпосередньо під вікнами резиденції Папи. Розслідування інциденту силами ватиканської поліції виявило, що т.зв. «Спілка феміністок Ватикану» насправді була жорсткою тоталітарної сектою, що поклонялася божій корівці. А до самогубства їх призвела відсутність плям на Сонці. Сектантки сприйняли це як знак того, що божа сутність залишила світ і що немає сенсу у подальшому існування на цій землі. В офіційній версії подій, що була затверджена Святою Інквізицією та Спілкою байкерів, слова «божа корівка» були замінені на «Золотий Телець», і все врешті-решт набуло серйозного вигляду.
Несподіваного резонансу прийняття Державної програми набуло в Росії. Влада Російської Федерації вислала ватиканського посла з країни і висунула Ватикану ноту протесту через дискримінацію етнічних російських жінок, котрі живуть в цій країні та не мають ватиканського громадянства. Адже, відповідно до Програми, такі жінки не мають права на отримання семи з половиною тисяч гривень за народження дитини.
У запалі дипломатичного скандалу Ватикан, наляканий військової міццю Росії, подав заявку на вступ у НАТО.
НАТО відхилило заявку, мотивуючи своє рішення тим, що нині територія Ватикану окупована швейцарськими військами, а держави, на території яких перебувають іноземні війська, не мають права на вступ у зазначену військову організацію.
Ватикано-російский конфлікт було вирішено завдяки все тієї ж Швейцарії, яка пригрозила Росії розсекретити рахунки деяких російських політиків і заборонити продавцям на своїх курортах обслуговувати російськомовних туристів. Росія не витримала подібного тиску і відкликала ноту протесту.
Нашвидкуруч створений Надзвичайний Комітет з підвищення народжуваності у Ватикані виявив, начебто, причину всіх нещасть цієї країни. Виявилося, що у Ватикані немає жодного пологового будинку.
Ситуацію потрібно було кардинально змінювати.
Але й тут виникли проблеми. І без того дефіцитний (через відсутність промисловості у країні) бюджет Ватикану на цей рік не передбачав виділення грошей на будівництво не те що лікарні, а й навіть гінекологічного відділення у папській поліклініці, що вже існує.
На допомогу святому престолу знову прийшла Україна. Дружина президента України Катерина Ющенко у запалі нещодавнього успіху оголосила на весь світ про нечувану доти акцію «Ватиканський пологовий будинок майбутнього». До акції було залучено 12 українських і 2 ватиканських телеканали, в ефірі яких пройшов тригодинний благодійний телемарафон. 250 мільйонів євро, що були зібрані під час марафону (головними меценатами стали Коза Ностра і ЕТА), цілком вистачало для будівництва першої черги такої необхідної Ватикану клініки.
Будівництво почалося відразу. Ділянку під лікарню знайшли безпосередньо за Собором Святого Петра. Щоправда, на ній вже жила самозахопленням сім'я зелених чоловічків, що прибула кілька років тому з Марса, та переховувалась від геноциду за кольором шкіри. Марсіяни у боротьбі з державним апаратом, натхненні ідеями Ганді, вибрали тактику непротивлення, на чому й погоріли. Швейцарський спецназ миттєво скрутив всі їхні 12 рук на чотирьох й відправив гостей у СІЗО, звідки вони прямою ракетою повернулись на Марс. Подальша їх доля невідома.
Під час будівництва лікарні відбулося диво. Сестрі Патрісії (2 місяці тому стала монахинею-кармеліткою), що здійснювала паломництво у Ватикан, прямо під час служби стало погано. Ії було доставлено до лікарні, а звідти лише через три дні вона вийшла з новонародженим сином. Власті Ватикану зрозуміли, що Бог схвалює їхні дії, помолилися йому та повернулися до справ насущних.
Будівництво пологового будинку йшло своєю чередою. Вже призначена була дата урочистого відкриття, на яку були запрошені лідери світових держав і релігій.  Але цьому не судилося статися.
Виною тому стала зміна вітру, що ніс до Ватикану дим пожежі на приміському римському конопляному полі. Це поле було посаджено ще в період Великої Римської Імперії і вважалося недоторканною пам'яткою Риму на кшталт Колізею чи пам'ятнику цицькатій вовчиці, якою були вигодувані Ромул і Рем.
Зміна вітру ознаменувалася скромною чернечою трапезою, яка залишилась в історії як «Великий ватиканський бенкет», і скасуванням Державної Програми підвищення народжуваності в Ватикані.
Після пережитого Папа та частина кардиналів залишили свої посади. Мешканці Ватикану повірили у непорочне зачаття Патрісії, і вона стала першою у історії Святого Престолу Мамою. Син її потім виріс і став наркоманом. Загинув у 22 роки в автокатастрофі. Катерина Ющенко повернулася в Україну.
А Папа прийняв іслам і героїчно загинув задля слави Аллаха на вулицях Тель-Авіва, ставши шахідом.
А недобудована лікарня й досі стоїть за Собором Святого Петра як повчання нащадкам.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Хороша мініатюра, не звертай увагу на хворих політкоректністю головного мозоку :)

© petrowsky, 20-04-2009

Хороша мініатюра, не звертай увагу на хворих політкоректністю головного мозоку :)

© petrowsky, 20-04-2009

Борате, хто наступний? Coccinella septempunctata!

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© , 20-02-2007

А як же Андорра?

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Антон Санченко, 20-02-2007

Святої Інквізиції на вас нема, любєзнєйший!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Хведір Лис, 19-02-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.50348091125488 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …