Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 36245, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.206.248.122')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Справжнє

© Тед Лещак, 09-07-2013
Зі злими злигався засмаглий зулус Зеник. Зеленим змієм знічев’я заливали зіниці... Зранку знову... знову... Зрештою зарплата закінчилася, запанували злидні. Зеник зубожів. Зажевріла злодійська згубна звичка – заманулося злидарям збагатитися, закортіло зажити заможно. Заздалегідь замислили зухвалий злочин – захопити золоті запаси зулусів. За задумом Зеника зв’язковою залучили звабливу знахарку Зою. Згодилася знехотя. Зулуси здавна знали Зою -  замолоду зіллячко заварювала, закляття зводила заради забави. Загравала зі зрілими зулусами. Згодом зустріла Зеника, закохалася, зачарувала. Зі зрадами, здається, зав’язала. Зате закономірно заворушилися заздрісники...

Звечора злива знавісніло загула землею. Загін захмелілих злочинців затемна зібрався за золотом. Здогадлива Зоя завагалася, запідозрила загрозу. Загадкові знаки Зеник злегковажив, Зою заспокоїв. Злодії зі зброєю зазирнули знадвору, знайшли заповнені засіки. Зеник збив залізний замок. Заскреготіло... Запізно Зеник зауважив змову, заметушився... Здійнявся зайвий зойк, змовники забрали зброю. Зеника зробили зайвим, зв’язали, здали зулуським зверхникам. Злякана Зоя зуміла заховатися за загорожею. Заволодівши золотом, злочинці зникли.

Зеник зажурився,  за золото зразу забув, засумував за Зоєю. З заарештованого злісно знущалися. Зокрема, залякували звивистими зміями, зубодробильними знаряддями, змушували з’їдати зіпсовані засмажені зрази з затхлою зайчатиною. З Зоєю зустрічатися заборонили. Зеник зневірився, зовні змарнів, здоров’ям зовсім занепав. Зрештою, знічено зізнався, зі звинуваченнями загалом згодився... Знесилений, заснув.

Зранку, згідно з законом, Зеникові зготували зашморг. Звідусіль зійшлися зіваки, зловтішалися зі злидаря. Заледве затягли – закувала зозуля. Зненацька звідкілясь з’явилася Зоя. Завчасно замовляннями закликала землетрус. Загула земля, загуркотіла... Захиталася загорожа... Зрадів Зеник – звільнив затиснуті зап’ястя, зірвав зашморг... Закохані знову з’єдналися...

Звільнивши Зеника, Зоя зрозуміла: з зеленим змієм – зась! Зметикувала, закодувала зіллями, зцілила з залежності. Знайшли затишний закуток, зі знижкою. Завдаток заплатили з заощаджень – Зеник заробив. Зрештою, зважився запропонувати Зої заміжжя. Згодилася залюбки. Згодом зміцнилося здоров’я, зажили забезпечено. Зранку, з зіпсованою зачіскою, зате задоволена Зоя займалася звичними заняттями – збирала зілля. Звечора, заквітчана, зустрічала Зеника з заробітків.

Заки злетіла зима, Зоя запримітила загадкові зміни... Заінтригована зметикувала. З’ясувалося – завагітніла. Зраділи Зоя з Зеником. Зулусика задумали звати Зоряном, зулусяночку – Зоряною. Зворушені звісткою, зачудувалися зулуські зверхники. Збагнули значення зачаття – зародилося золото зулуської землі. Справжнє.

Затим звиняйте, закругляємось. Задовбалися зюзюкати.
Завіса.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

зашибісь

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 13-07-2013

Зміст!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тарас В'єнц, 13-07-2013

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Тибель, 12-07-2013

...зародилося золото зулуської землі...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 09-07-2013

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 09-07-2013

Напрацювалися Ви, Теде!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 09-07-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76762390136719 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …