Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 36065, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.90.50.252')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Конкурс

Результати конкурсу рецензій

© г@ківка, 03-06-2013
Друзі!
Конкурс рецензій від ГАКу завершено! Підведення підсумків було непростим через те, що рецензії, як і самі твори, це творчість. Члени журі не спали п*ять ночей, але врешті визначилися з фаворитами.

Отож, переможці розташувалися на призових місцях наступним чином:

[Рецензії на прозу]

І місце - Юрій Кирик (отримує "Магус" В. Арєнєва..)
ІІ місце - Валерій Хмельницький (отримує "Артеґраунд".)

[Рецензії на поезію]

І місце - Михайло Карасьов (отримує "Скрут" Сергія та Марини Дяченків)
ІІ місце - Наталка Ліщинська (отримує "Поетичну меритократію".)
Заохочувальну премію у вигляді набору листівок Ніки Колонюк отримує Яна Устимко.

Окрім того, як бонус, наше добре журі погодилося прокоментувати свій вибір переможця (який набрав 4 бали). Дехто коментував не лише переможців :)

Антон Санченко

Рецензія Валерія Хмельницького сподобалася перш за все своєю неформальністю, тобто, вона найбільше відрізняється від шкільного твору, складеного за наперед написаним планом, а більшість вимог конкурсу задовольняє.

Любов Лібуркіна

Рецензія Михайла Карасьова – це гарний мікс ненав’язливої якісної іронії, досить стрункої побудови і конкретних порад, щоправда, дещо завуальованих. Безумовним плюсом є також «робота зі словничком», проведена автором рецензії (незважаючи навіть на певні надмірності ). І хоча у частині «Бо якщо цей вірш записати у вигляді прозових речень, то він читатиметься так само, як і записаний у стовпчик. Звідси може виникнути питання – а в чому ж поезія?» можна посперечатися, бо рима ж – не єдине, що відрізняє верлібр від не-верлібра, це не має відношення до якості самої рецензії.
Ось, власно, така мотивація.

Наталя Дьомова

Юрій Кирик - за розгляд твору в широкому контексті та конструктивні поради.
Михайло Карасьов - за проведену роботу зі складення словника.
Наталка Ліщинська - за багатосторонній підхід до аналізу вірша та особливо - за розбір символів, образів та асоціацій.
Валерій Хмельницький - за лексичний та фактологічний аналіз.

Ганна Осмоловська

Михайло Карасьов, рецензія на вірш Шона Маклеха «Мій кілт».
Глибина розбору, застосування різних методів аналізу художньої літератури, в тому числі й біографічного, що, як на мене, є цілком виправданим у контексті конкретно цього автора. За словник незрозумілих термінів окремий плюс. Михайло вбиває ним водночас двох зайців: допомагає іншим читачам зрозуміти текст, перевантажений фактажем, а також допомагає авторові зрозуміти, що текст має бути прозорішим.

Юрій Кирик, рецензія на твір Євгенії Заславської «Білі світи». Покликання на подібні твори, написані раніше, точне визначення жанру, цікаві самобутні думки над творчістю авторки в цілому. Видно, що Юрій не береться писати рецензії на автора, якщо він прочитав тільки один його твір. Це направду професійний і аналітичний підхід до написання рецензій, що дає Юрію право стати переможцем конкурсу.


Вітаємо переможців та бажаємо успіху всім учасникам і не-учасникам також!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 5

Рецензії на цей твір

Досі не отримав обіцяний приз

© Валерій Хмельницький, 07-07-2013

[ Без назви ]

© Nina, 05-06-2013

Дякую Друзі за титанічну працю!

© Юрій Кирик, 04-06-2013

[ Без назви ]

© михайло карасьов, 04-06-2013

Неймовірно радий своїй першій перемозі на сайті "Гоголівська академія"!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Валерій Хмельницький, 04-06-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78916192054749 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …