Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35882, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.97.248')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Чого тільки не трапляється в житті ...

© Євгенія Заславська, 03-05-2013
Чого тільки не трапляється в житті з людиною, коли вона ще дитина…
Одного вечора я ніяк не міг заснути. Крутився, вертівся з боку на бік, але ніяк сон мене не брав. Коли в мою кімнату увійшла бабуся Оля, така перелякана, що я аж похолодів.
- Що таке, бабуню?
- Ой, Дмитрику! Зустріла нашу сусідку - бабу Марію. Вона розповіла, що в нашому селі люди бачили величезного чорного коня. З’являється він тільки ввечері. Ходить під хати де є маленькі діти, дивиться хто з них не спить того забирає і несе на шлях. А там же велика криниця. Ось він тих дітей у ту криницю й кидає. Я подумала, що то все вигадки, але зайшла на подвір’я, а у нас за клунею вже той кінь гарцює. То ж я бігом до хати – дивитися чи ти спиш!
Я вкрився з головою ковдрою. Моє серце калатало так, що я боявся, що кінь почує його стукіт, але не помітив, як й заснув. І таке мені наснилося!
Ніби над нашою хатою дядько здоровенний літає, руками, наче крилами махає. Потім, як заговорить страшним таким голосом, звертаючись до бабусі, що поралася на городі : «А де тут хлопчик Дмитрик! Я знаю, що він не спить!» Бабуся до нього, піднімаючи кулаки вгору: «Геть лети звідси! Мій Дмитрик вже спить давно!»
Від того крику я аж прокинувся. Стояв теплий літній ранок. Бабуня Оля поралася біля печі:
- Ой, голубчику! Прокинувся? Йди вмивайся. Буду тебе годувати.
- Бабуню! А як же кінь? І дядько, що літав?
- Який кінь? Який дядько? - усміхаючись спитала бабуся. Дядько тобі наснився, а коня я вигадала, щоб ти заснув скоріше! Йди вмивайся тай до столу!
Я вийшов на поріг. Ледве дихаючи дійшов до клуні. Коня я не побачив, але сліди від підков були…
Ось, що може трапитися з людиною, коли вона ще дитина.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Аркадій Квітень, 07-05-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.87981104850769 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …