Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35740, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.1.232')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Містика

Ринок пропащих душ

© Ігор Скрипник, 10-04-2013
Торговець повагом розкладав на прилавку свій крам, час від часу нишком зиркаючи на ринок, яким сновигали перші покупці. Втім, ніхто не проявляв цікавості до його товару. Та й він сам знав – ще не пора. Не прийшов час, а коли почнуться торги, коли пропозиція перевищить попит і доведеться, навіть, розбороняти покупців, які почнуть чубити один одного, тоді настане його зоряна година. Ще не довго.
Тим часом, він продовжував виставляти товар, акуратно сортуючи його вліво та вправо. З одного боку рівним рядком лягали нові сорочки – чистенькі, гладенькі, наче намальовані, а  з другого – порожні клітки.
Продавець знову, як частенько полюбляв робити, уявив себе збоку. Невисокий опецькуватий поважний пан у розкішних шатах, обабіч якого рівними рядами построїлися вишиванки та клітки. Більш непоєднуваний товар в одного продавця важко уявити, але, тим не менш, так мало бути. Інакше ніяк.
Глянув на небо, завжди похмуре, без жодного проблиску сонця. Під сірою пеленою ключем летіли птахи. Мандрували вдалечінь, туди, де завжди сяє небесне світило.
Зиркнув на порожні клітки і усміхнувся. Їм залишилося недовго пустувати.

*              *               *

Марко на прізвисько Лисий зосередився на лише йому одному видній точці й не реагував на рух довкола. Нікого, хто добре знав молодого чоловіка, не дивувала така поведінка. Він завжди впадав у цей ступор перед тим як почати свій виступ, шоу, на яке не наважиться будь-хто, навіть затятий шибайголова.
Відчайдух налаштовувався, набирався сил і сміливості. Легкий подих вітру холодив розпашілу від спеки шкіру, слух лоскотав безперервний шум Пробою*, який, задавалося Маркові, шепотів: «Давай! Не бійся! Це ж не вперше, далебі й не востаннє! Подивись, он і глядачі вже хвилюються!».
Й справді, трішки розслабившись, він почув репліки людей, які зібралися довкола. Одні скептично відгукувались про його майбутній вчинок, інші – навпаки вимагали закластися із скептиками на кілька гривень, впевнені, що він стрибне.
Він оглянувся. Публіка заворушилася.

Продовження читайте у збірці «Коректор почуттів».

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

Дуже класний твір

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Шеремета Олександр, 08-06-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 02-05-2015

[ Без назви ]

© Кононенко, 15-04-2013

Кмітливий Ваш герой...

© Марія Берберфіш, 11-04-2013

«Ринок здійснених бажань»?

© Юрій Кирик, 11-04-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85309600830078 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …