Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35133, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.15.4.244')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Амор!.. (сценка для старшокласників)

© Залєвський Петро, 09-02-2013
Сценка для старшокласників, інші  на  http://szenki.in.ua/
В глибині сцени висить плакат з зображенням закоханого серця, важливо, що актори мають його не помічати.
Дійові особи: два юнаки.
- Ну що тепер за жисть, га? Що за жисть?
- Чим тобі життя не подобається? Он, поглянь, сонечко світить? Світить! Хмарки по небу біжать? Біжать? Що тобі ще треба?
- Та воно то так! І сонце є, і хмарки літають…Та спокою нема.
- І чого б то?
- Та ж сон наснився. Такий сон, ну такий сон, що… Прямо тобі «ух!»
- Та-а.. Казав колись мені батько, що як ото вже спиться, то й сниться. А що ж тобі наснилося такого, що аж «ух?!»
- І не питай… Не знаю… Не відаю…
- Жахи? Що, може чупакабра?
- Ні, гірше…
- Та що ж гірше чупакабри на світі є?
- Є. Є й гірше, бо наснилося таке, що сам не знаю що…
- Яка тварина? Чи рослина?
- Ні те, й не інше!
- А що  тоді? Примара?
- Привиділося, що воно має мене знайти! І що має мене ухопити за душу. Отак… (показує руками) Хвать! Мабуть, таки сон в руку…
- Та ну…
- Ага! І влізти мені в серце… Глибоко-глибоко. І захопити. Навік!
- А хіба від нього не можна втекти?
- Ні. Ще трохи мені часу залишилося, а там – все. Прощай! Пропаде моя душа. Серце виїсть… Гаплик. Незабаром прийде…
- І що, сказало, коли?
- Ага. 14 буде, сказало.  Не переживу я...
- То це явиться серед білого дня? Прямісінько на обід? Та хоч як його звати?  
- Ім'я якесь не наше… Коротке, як постріл. І у саме серце. Тільки – «лусь!». А далі - туман, туман… Лише пульс… Гуп-гуп… А при закінченні  пригрозило, що я втрачу голову…
- Що, одрубає?
- Мабуть… Не знаю… Сказало, що сам її і загублю. А воно поможе.
- То це якийсь кілер. Найманий убивця. Кажи, як його звати?
- Амор!
- Амор? Таки чужий. Іноземець? Треба тобі в міліцію. Негайно пиши заяву. Хай рятують. В кайданки його!
- Не вийде в кайданки, в нього нема рук…
- Тоді ноги скуємо, може хоч тоді до твоєї голови не добереться.
- В нього нема ніг…
- То що ж воно таке? Хто цей Амор?
- Він повсюди… сказав.  І там, і тут… На небі... На землі…  Він стає повелителем для всіх. 14 лютого. І тоді полетить моя голова. Начисто її згублю. І з’їсть моє серце, і забере душу… (роззирається навкруг, побачив плакат) Он! То він… воно… Амор!!
- Ото? Так то ж закохане серце…. Аморе…. Любов! Ха-ха! Любов! Ти сказав – 14 лютого? Так то ж  День Закоханих! А я було подумав, що мова про 14 годину дня. Ха-ха! Та ти щаслива людина!
-Я? Щаслива?
- Так! Бо гублять голову, віддають душу і ранять серце тільки закохані люди. Амор дарує тобі щастя! Щастя! Сенс людського життя! Ну, я побіг.
- Куди?
- Спати! Може, й мені Амор присниться. (тікає зі сцени)

Для успішного виступу необхідні не лише досконале знання тексту, але й чудова гра акторів.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

важко знайти старшокласника

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 13-02-2013

Корисність...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 10-02-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91713213920593 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …