Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 34998, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.12.162.179')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

СНИ... І ЖИТТЯ... (просто щоденник)

© Катруся Степанка, 13-01-2013
17.11.2009 р.

Напишу сон, який снився за пару неділь до смерті батька, десь у вересні.

СОН.

«Я стою в кімнаті і дивлюся у вікно, а за вікном світлий ясний день.

Трохи далі стоїть мій син і ще його друг. Їм десь по 12 років. Про щось розмовляють з чужими хлопцями, по віку такими як самі. Один із них, видно «ватажок», трохи старший. Всі білокурі і цей старший теж. Чомусь серед усіх він найбільше запам’ятався.
Бачу, щось цьому старшому стало не подобатися.

У  мене в середині стала наростати тривога, що мого сина та його друга ці хлопці можуть образити.
«Хоч би не побили», - тривога більшала і я вирішила вийти на вулицю.

Але в передчутті нещастя і страху не вспіти,  стала бігти, бо вже починалася бійка. Біжу, чомусь по сходинках вниз, а їх так багато… Хоч хата була одноповерхова  і з вікна бачила траву, та і ніби як в селі.
  
Біжу в носках чорних, виразно бачу чорні носки і без взуття. Спішу, бо тривога більшає і більшає… ще появився страшенний біль всередині.

На кінець сходинки скінчилися і я бачу, що немає ясного дня, а вже темно на вулиці. Багато людей іде повз мене направо і несуть обох, сина і його друга на руках зверху. Як труну несуть, але вони не в труні, а просто так.

Трохи далі – несуть синового друга, але ближче до мене, несуть мого сина. Я беру сина на руки, а він голенький зовсім. Тримаю на колінах, як є написано на іконах, де матір Божа тримає свого сина Ісуса, знятого з хреста. Так і я тримаю майже мертвого сина на руках, який не знаю чи ще живий, чи вже ні і у страшенному відчаї питаю: «Що трапилося? Допоможіть!»

Люди кажуть, що їх душили, вішали на вірьовку, але не знають чи задушили до кінця.

Я кричу: «Боже поможи!» Серце розривається на шматки, бо не знаю що робити, а син як мертвий на моїх руках»

З таким нестерпним болем,  жалем, розпачем … проснулася.

То є страшно важко, бо уві сні,  та і ще довго по тому, відчуваєш весь жах і біль втрати самої найдорожчої людини. Гіршого і не придумаєш.

Так  і стало. Спочатку, через пару неділь, помер сусід, який жив через сім  хат, на одній стороні вулиці з нами. Ми з ним разом росли. Йому не було і сорок років.

Я пішла на похорони і в капличці на відправі у мене було таке відчуття, що я не його хороню, а кого і не знаю, зовсім сама по собі. Стояла собі позаду всіх у куточку, мов одна на всьому світі, з превеликим жалем у серці.
Я не знала ще тоді,що буквально через три дні тут будуть служити відправу по моєму батьку, а я в цей час буду в дорозі і навіть про те не підозрюватиму.

Глянула по соннику. А там коли сняться сходинки – то означає дорога, а чорні носки, то втрата.  Сходинок було багато, та і дорога була довга - три дні.
Батько помер від ядухи, і сусід теж, бо після аварії ребро пробило легкі.
А в сні двох хлопців теж вішали, значить душили.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

У житті нічого просто так не відбувається

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Nina, 13-01-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82752108573914 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …