Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51029
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 3479, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.21.106.69')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Політ над гніздом зозулі-2

© Стелла Заблоцька, 10-02-2007
Ти тоді стрибнув з мосту...  Шубовснув каменем на дно, де причаїлось вогке, слизьке, потворне лихо. Земля затряслася. Небо затремтіло. Замовкло все. Ліхтарно-мерехтливе сяйво закоркувало душу. В моїх очах навіки застряг місяць. Той, що освітив Тобі шлях до хаосу. Ти знову зник...
Хвилина фатуму.  Сміх падолисту.  Єдність жаху. Що спотворило життя? Де початок кінця? Як тобі там,  на дні усього, що тримало всесвіт. Тепло. Тиша. Прямолінійна тріщина сковує середину. Дощ вимиває нутрощі. Галас вивітрює нагромаджені божевільно-параноїдальні думки. Де Ти?
Пам’ятаєш ту тітку, що намагалась спинити Тебе? Вона теж мала в очах місяць. Бо,  необачно,  попросила свого коханого (на першому ж побаченні) стрибнути.  Ти сміявся з неї. Вона ридала. Я стояла,  палила та...   мовчала.  Тим і вирішила все: кульмінацію Твого лету та вгамування затаємниченої втіхи. Гріхопадіння. Жертва. Смерть...
Та Ти поборов її,  прийнявши. Стійкість Твого серця розчавило бридке каміння; перешіптування поодиноких хвиль сховало Тебе від світу. Від того,  де Ти страждав.  Чому? Чому не втримала, не пригальмувала словесного свого потоку, чому, бодай не подала руки? Де Ти. . .
Я тепер сама. Сама собою. Вишукую в задзеркаллі спаплюженої душі світло. Хоча б те,  яке залишилось від Тебе.  Ти подарував мені його,  а я – вбила.  Бо німа,  бо жорстока,  бо хитка,  як той міст. Біль. Темрява. Спіткаюсь. Б’є годинник. Шумить серце. А Ти – Тебе нема.  Мене нема. Та й навіщо?
Щастя треба нищити,  допоки воно не привласнило твою всьогість.  Необхідно збавляти його швидкий хід,  примушувати кульгати,  а не йти в-ногу з світообігом. Бо нас вже нема в тому часі.  “Е-ге гей!Душе,  де ти?” Мабуть,  спить,  чи то пак – дрімає.  Вставай,  підемо шукати нові мости,  а,  може,  якраз пощастить?
Ти стрибнув.  Я зомліла.  Ми того вечора сміялись зі світу,  а тепер він познущався з нас.  Байдуже.  Морок,  слизькість.  Сон.  Забуття.  Бог мені простить Тебе…


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© fler, 13-02-2007

Всіляко вітаю експерименти

© М.Гоголь, 13-02-2007

Ні. Ой !! Щось ! Як ??? Бринь !!! Ух !

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський, 13-02-2007

Термінатор-7, Щелепи-14, Чапаєв-28, Тіні Забутих Предків-123

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 13-02-2007

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Валерія Вольська, 12-02-2007

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© link, 10-02-2007

ого!!!!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Він, 10-02-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80656504631042 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …