Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 34571, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.143.239')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза замальовка

Мистецький борщ

© Дана Оса, 06-11-2012
  Процес народження журналістського твору, якщо добре пофантазувати, можна порівняти будь з чим. Наприклад, з варінням запашного борщу. Не дивуйтеся! Це не просто тотожні поняття, а речі особливі, до яких потрібно підходити завзято без вагань. Хочеш їсти, тягне щось написати – не стримуй себе, твори!
  Чи споживали ви коли-небудь однаковісінький на смак борщ у двох різних господинь? Ні! У однієї він з кислинкою, у іншої солоденький з курячим стегенцем, а в третьої такий, від якого носа верне. Варіацій безліч. Така ж ситуація склалася і в писанні: кожен прагне приготувати текст по-своєму. І виходить по-всякому: у одного пісненький, у іншого наваристий і жирненький. Власне, це й не дозволяє перетворювати журналістів на однояйцевих близнюків.
  Для хорошого борщу кухар обов’язково відбирає свіжої грудинки й добірної картоплі, адже в’ялий овоч може зіпсувати все. Автор же для свого „писаного дітища” шукає найбентежніші факти, живцем хапає подію, змальовуючи так, як є. І пам’ятає: одне невірне слово – і авторитет втрачено. Уявіть борщ без пузатих томатів, а твір без захоплюючої теми. Ну, це  вже просто як юшка без рибини чи пуста балачка без мети. Та й, врешті-решт, який же борщ без апетиту, а журналістський матеріал без стимулів. Отож паралелі на лице. Як то кажуть, матеріальне єднається з духовним, а мистецтво з поживою.
  Головне між борщем і текстом – етап творіння. Збираючи до купи думки, ти дрібно нарізаєш складові, викидаючи в смітник недолугі залишки. Пробуєш, присолюєш і знову випльовуєш недоварене, неварте... Всмоктуєш звабливий аромат, відчуваючи найтоншу родзинку, хоч і незначну, але таку важливу. І вже задоволено принюхуєшся!  О, мені смакує моя замальовка, то й іншим сподобається. Смачного!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Хоккуїст, 11-11-2012

Маєте слушність

© Юрій Кирик, 07-11-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.97091507911682 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …