Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 34072, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.131.168')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

В чому сенс життя?!

© Анастасія, 07-09-2012
    Диво дивне ця філософія! Здавалося вже минуло аж вісімнадцять літ,а все таки не збагну навіщо живу. А й справді чому ви живете?! Тому що так закладено матерією,чи тому що так звелів Бог? Ви просто живете й не замислюючись над сутністю вашого буття просто крокуєте по світу, керуючись світлофорами і думками інших людей. Не збагну я цієї істини: чому ви так переймаєтесь думками інших людей, ми ж рівня. Нерозумно перейматись й тоді, коли точно знаєш що та людина займає вищий щабель. Ви запитаєте…чому? Хм…та тому що ви не знаєте цю людину,ви не знаєте чим вона живе,а можливо її душа і справи чорніші від ваших. Невже ви дозволите комусь стати рушійною силою ваших дій. Ні ж бо, ви не безнадійні, ви лиш спостерігачі. Я не в праві вас засуджувати, бо й сама така. Я визнаю – я безнадійно хвора, хвора вами ,хвора всим суспільством. Та це моє життя, моя історія і я пропоную подивитись на світ зовсім іншими очима, очима філософії, філософії живої людини. Я ніколи не замислювалась над тим що я роблю, над тим, що мною керує до сьогоднішнього дня. Моя свідомість ігнорує приблизні причини таких змін, одна з яких моя бездіяльність, пригніченість, страх перед завтрішнім днем. Вам цікаво хто я і чому ви повинні читати цей збір символів і букв не зовсім дорослої людини. Я не можу вам наказувати, письменник повинен вас лише зацікавити, а далі справа вашої свідомості і ваших уявлень про світобудову, про людину, про місце кожного з нас у цьому світі. Ми з вами звичайні люди, які вірять у Бога, у еволюцію «дарвінізм», ми кожного дня живемо за тим, чи іншим законом філософії навіть не замислюючись над ним. А що буде тоді, коли ми навчимося мислити не мислячи. Ми відкриємо зовсім новий потік знань,нове джерело життя, так би мовити – капсулу нового кисню.
Ви не зміните світ,ви змінити себе. Світ змінити неможливо, адже відносно обраної вами точки він досконалий. Таким чином Всесвіт досконалий для кожного з нас, адже ми індивідуальності і в кожного своя точка опори, своє гуманне призначення.
Пропоную зануритись в мої думки, адже я невзмозі тримати їх в собі. Можливо одиниці стануть моїми прихильниками і сами їх я назву своїми лікарями. Саме вони зрозуміють мої думки, уявлення і біль.
     Унікальність людини полягає в тому, що вона завжди наділена вибором. Вона має право обрати: піти з життя чи боротися далі. Звичайно я можу годинами розповідати про свої мрії щодо гарного будинку на узбережжі, чоловка, який заставивши власне життя та життя своєї сім'ї оперує мільйонами. В даному разі це ниці бажання. Щоб мати гарне життя потрібно пізнати себе, себе справжню! Памятаєте, як у Гете..."людини пізнає сама себе тією мірою, якою вона пізнала світ". А світ я пізнаю лише в тому разі, коли буду боротися за місце в ньому! Тож сенс нашого життя в боротьбі.
     Сенс життя для кожного свій, але це завжди поєднання певної світоглядної основи. В моєму випадку філософська поєднується  з цінностями нагромадженими суспільством до мене і в час мого становлення як особистості. А в чому ваш сенс життя?!


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

У Житті, у Любові

© Світлана Кедик, 07-09-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.47665905952454 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …