Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 3405, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.2.184')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

ПОТОКИ

© Віталій Круглов, 06-02-2007
Трамваї дратували і нав’язливо лізли в нутро своїм бряжчанням. Спалахи електричних розрядів, стукіт коліс по рейках. Дзінь... І знову спалах... Набридливе місто.
— Ви заходите?
— Так.
— Ви виходите?
— Так.
Інша справа — село, де можна мовчати і йти скільки заманеться, не помічаючи нічого і нікого, дихати на повні легені, не боятися якоїсь божевільної машини, що кидається навпе-рейми тобі. Навіть дорогу переходиш із заплющеними очима — на слух.
А тут вулицями — броунівський рух перехожих, турбулентний і ламінарний потоки машин. Як глибоко відчувається людське відмежування. Жодного живого погляду. Люди в мушлях. І кожне не належить собі. Вони лише частинки потоку, що змушує їх коритися неві-домій волі і приречено нестися в безвість. У живої ріки перехожих немає проблем, там є ба-жання забутися і підкорятися, бажання не мислити і не відчувати. Стан внутрішньої порожне-чі, коли ти не знаєш навіщо і доки.
Ми, ті хто колись були різні і неповторні, змішуємося, дифундуємо, розчиняємося і стаємо однаково сірими, зі стандартними розмовами, запитаннями, смаками, думками, від-чуттями, вчинками. Ми стаємо інертною масою. Ми пливемо.
Зорі, як пшоно, просіваються невидимим решетом неба. Мертві від неуваги будинки, мов листя, тріпочуть на древі земному. Ще мить — зірвуться... і полетять. Боязко в цьому сві-ті від відчуття сирих, холодних під’їздів, де тайна занадто більша за людину. Весняна слаб-кість не від авітамінозу, а від неможливості сприйняти свою долю, свою приреченість на віч-не намагання осягнути шляхи Господні.
І поміж цих ритмів, цього дихання міста, шукає свої радощі зграя собак, боязко обми-наючи людські потоки. Земля обертається за своїми законами, людина за своїми. За кожен наступний оберт ми ближче до істини, до зрілості, а значить – до розчарувань.
Дзенькіт трамваю чи дзижчання мухи — лиш зовнішній прояв вищого світу.
Ми мовчимо, і не вслухаємося у оточуючу мудрість Всесвіту. Нас несуть потоки міста. Заплющені очі. Тиша. Спокій.
Ми повільно йдемо селами нашого дитинства. Далекого і забутого дитинства землян.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

дійсно гарно

© Олексій Тимошенко, 08-02-2007

гарні узагальнення

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Антон Санченко, 07-02-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86677002906799 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …