Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33945, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.90.142.26')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Пригодницька проза

Турне(продовження)

© Ольга Д., 27-08-2012
Алея вже вирувала туристами і тими для кого туризм лише робота. Запрошували в аквапарк, на ралі, у музей, на диско-вечірку, у нічний клуб, на екскурсії «в страната и на чужина». Манили Стамбулом, чорти… У сам султанський палац завезти обіцяли.

Ті що вербували у нічні клуби, стояли з відеречками, що до дідька нагадували вимиті після використання відерця з-під майонезу. Ще в них було по великій ложці, і вони напували бажаючих ложечкою алкоголю. Я пройшовся по таким точкам, і тепер мені знову було море по коліно.

Я примостився на лавці біля якогось клоуна, той мабуть стомився стрибати на такій спеці. Деякий час ми сиділи скуто: лавка мала, але покидати її жаль, бо вона в затінку. Може цей тип піде першим. Але він сидів як вкопаний. Я трошки вільніше сів, ненароком торкнувшись клоуна, він був холодний.  Я повільно повернувся, щоб пильніше подивитися на сусіду - може щось  з серцем, тільки покійника мені не вистачало.
Але це був Рональд Макдональд. Холодний, керамічний Роні.
Жоден інший клоун, як багато не було б гріхів на його совісті, не зробив стільки, скільки наш друг Рональд - успішне забивання артерій і допомогу в ожирінні.

Червоний ніс, біле обличчя, божевільний кольоровий костюм і дивна гримаса. Непередбачувані, асоціальні типи, які бризкають водою в обличчя і висміюють тебе перед іншими. Статистика така, що кожен сьомий відчуває страх перед клоунами.
Це потенційне зло.

А позаду мене тихо розвівала свої прапори сама імперія зла. Фастфудівська підступність кликала причаститися до біг-маку, відпити коли. Судомно ковтнув, але гаманець підказував, що не бачити мені святого причастя. Прямо понад вухом завередувало маля, і батьки, покинувши цілими добру половину страв, поспішили вгамувати своє чадо. А я  швидко зайняв святе місце, яке як відомо вільним не буває. І навіть не моргнув оком на здивованих болгарських жерців Дональдса. Голод не тітка. А два доляра – не дядько, а день закінчиться вечором, а вечір поглине ніч. Ні, на повний шлунок філософствується краще.
Доїдаючи чужі наїдки я не відчував жодного докору сумління чи бодай сорому, я вже забув, що доїдаю не своє замовлення, і спокійно спостерігав за перехожими.

Он і моя знайома полячка впевнено попрямувала до кавового автомату, вибрала кнопочку. Вочевидь не вперше замовляє ту каву, а тепер вона йде сюди. Цікаво! І пора подумати про ніч. Вона купила собі дешеве місцеве морозиво-ріжок, тобто конус-сладолед, кажучи мовою аборигенів. Я читав їхні написи і реготався про себе, але інколи не стримувався, бо стриматися, читаючи на екрані величезної плазми: «На звездите про Болгарию!»,- від гомеричного сміху я просто не міг.

Тим часом полька, чи як там її, Лодзя, файна кубіта, смачно і дуже привабливо облизувала той конус, ще більше схиляючи мене до меркантильно-романтичних думок про ніч. Якийсь  особливо розважливий внутрішній  голос радив звернути увагу на дешеву каву і морозиво, на сам заклад в цілому, але вона дуже захопилася  облизуванням, а я захопився спостереженням. Так захопився, що ледь не пропустив момент, коли вона скінчила свій солодкий сніданок. Я свій давно вже скінчив, і чекав лише її. Їжа додала мені винахідливості.


Початок тут http://gak.com.ua/creatives/1/33876

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82613897323608 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …