Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33743, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.224.63.87')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза туристична публіцистика

Метафізика

© Андрій Мельничук, 07-08-2012
Найцікавіше, що вони вже сприймають мене за свого. Бо й справді - після кожної зустрічі із метафізиками я переміщуюся на все глибший рівень спорідненості з ними.

То може бути зустріч в задимленій колибі десь в Карпатах. За вікнами мряка, хочеш чи ні, а встрягаєш у в’язкій розмові. Чи в тих же Млинках – якось після екскурсії до мене підійшов персонаж спитати про гномів. Ні, він не питався, чи «може вони є» – просив перелічити поіменно всіх гномів, що виходили на зв'язок, в зв’язку із чим, і з якими питаннями. Виявляється, в Україні є таємний інститут гномознавства, що вивчає їхню діяльність.



Чомусь саме гноми. Не чугайстри, мавки чи русалки – що було б масніше. Я особисто знаю трьох провідників в Млинках, що на власні очі бачили гномів – маленьких таких, чи то по коліно, чи по пояс. Сиптоми в усіх трьох виглядали однаково – маленький гном вибігає навпроти групи, і,з  виразом на писочку «ой, екскурсія» втікає назад по темній галереї. Варто відмітити, що між історіями інтервал складав не менше року і всі троє перебували в печері тверезими (а не «соображали на трьох», як це дехто міг подумати).

..ось нарешті, метафізик майже повірив, що я свій. Бо ж в суспільстві прийнято сміятися не так зі всіляких чупакаберних почвар -  крилі ж то розідерті -  а з тих, хто в них вірить по серйозному.

Він обережно водить розмову довкола, і ось нарешті наважується – «в Карпатах живуть гноми!» Одкровення. Натомість я йому називаю конкретну полонину, замешкану гномами. Ха! Звідки йому знати, що він не перший гномознавець, з яким я спілкуюся ? Все, рівень доступу отримано  – він відкривається.  Також з якогось закритого інституту, де когось вивчають. Роблю хід конем – розповідаю свою Теорію Резонансу – загалом, антинаукову єресь. Виявляється, що це справжня Еврика для нього – бо підтверджує вчення цього інституту. Вони якраз до неї не могли здогадатися стільки років. Наступного дня прощаємося, як учасники одного утаємниченого ордену.

Якщо вірити.., то в .. є ювелір який навчався ковальського мистецтва в гномів.

По правді кажучи, гноми від того, щоб про них розповіла Алла Мазур чи хто там зараз - «Гноми – вони існують», нічого б не виграли;  вони свідомо можуть дотримуватися такої конспірації. Ну нічого не принесе гному бажання стати зіркою.

А таке – мені приходить повідомлення на телефон:

«в тій печері, де ми були, я бачив орбікулясті сутності з паралельного виміру».

Телефоную – орбікулясті сутності, саме так. Їх бачив вже старший чоловік, колись начальник районного виміру, що останніх кілька років вдарився в дослідження історії рідного краю. Каже, що зробив фото. Бажання перевіряти їх немає - а що, як справді?

А таке - «я думаю, Господь дав нам Чупакабру для того, щоб ми осягнули ірраціональність цього світу». Уявляємо  – Господь свистить в спеціальний свисток – в нього для улюбленого святого Чупакабри нове завдання..

А ота гарпія – кобіта з крильцятами, невдала на личко, що в 2007 році літала над Тернопіллям в пошуках.. не скажу чого, я й це знаю. Цей образ тоді ще вирішили приписати мольфару Нечаю, покійному – що це він на Коломийську ратушу залетів, а не фотошоп.

А чорні тіні, сутності, що бігають за провідниками по Млинках.

А привиди..

А очевидець, що бачив чупакабру – вона ще дуже нагадувала Хижака з Арнольдом Шварценегером – та й сюжет оповіді місцями перегукувався. Виявляється, зараз чи то починається, чи закінчується епоха Водолія, і в дюрки в просторі пролізають всілякі почвари.

А люди, що йдуть собі по вулиці, а собаки гавкають не на них, а за чимось, що крадеться за ними..

Енергетичні вампіри – ну, масова свідомість заблаговолила в них повірити – бо ж так на начальника схоже.

Місця сили – взагалі попса.

Потерчата, домовички – хто ж їх не бачив?

Бог Цибуля та апостол Каремат.

А нечистий, опонент Господа нашого, тако бере вила, і штрикає в очі людям. В нього хрестоматійний хвіст, роги та копита – все, як в церкві на коміксах намальовано.

Вигнання голубів з голови – чорних. Сам говорив із таким – виганяючим. Не з тими, що в монастирях стрижуть капусту, де для вигону треба 12 свічечок по 12.50 грн. і Біблію по 300 грн, а таким, що рятував друга і ще раз ні за які гроші за таке б не взявся.

Вроки, пороблення, приворот. От тако їдеш на ровері, захотів води попити – взяв  з чиїхось рук горня з водою –і всьо, гайки.

Віск – біла магія; карти ж ламають долі. Хероманія – також від лукавого.

Полтергейсти. Поясніть тому, хто це відчув, що то насправді наука не визнає.

Дівчина, що починає говорити іншим голосом і якісь незрозумілі речі - бачить десь там чорні постаті в каптурах, що тягнуть її за собою, і їй це подобається.

Священики, що разом з громадою на місці старих капищ викликають дощ.

Відьми, що перепливають на плоскодонках на курси підвищення кваліфікації в село на протилежному дністерському березі.

Блуд – от  в лісі поруч Берем’янів є така штука. Підете до джерела в лісі вночі – на ранок знайдетеся.

Артефакти, що, взяті як сувенір, ламають долі власників, поки не будуть повернуті друзями неприпам’ятних назад.

Найголовніше – гномам, байдуже, вірите ви в них чи ні.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

вірю !!!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 08-08-2012

Файна насмішка

© Наталка Ліщинська, 08-08-2012

[ Без назви ]

© Вячеслав, 08-08-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.96706390380859 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …