Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95760

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33643, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.218.147')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціальна драма

З ЦИМ ПОТРІБНО ЩОСЬ РОБИТИ

© Росткович Олег, 28-07-2012
Давно минули ті часи, коли ми – чорти блукали по білому світу, щоби добрих людей на гріхи під’юджувати. Могли тоді задля жарту місяця з неба вкрасти чи хурделицю звіяти, аби подорожній напідпитку заблукав та в яку халепу втрапив. Це так, для прикладу. Бо стільки усіляких витівок ми – нечисті, – тоді коїли, аби тільки лиш збити чоловіка з путі істинного, що усього і не злічити. Правда, вже і у ті давні прадідівські часи не все нам удавалося. Скажімо, всім добре відома історія про те, як нещасному чортяці довелося з Диканьки до Петербургу коваля Вакулу за цариці черевичками везти. Той чорт був моїм прадідом, до речі. Чому я про нього згадую? А тому що, можливо, це у нас в роду, на генному, як кажуть люди, рівні закладено – в усілякі халепи втрапляти.
Звісно, кому зараз легко. І в пеклі тепер важкі часи. Грішників що день, то більшає. І всіх потрібно не просто розмістити, а ще й навантажити заняттями, відповідно до роду їх грішності.
А піди придумай, що з ними робити. Інколи, звісно, просто: стилістів-візажистів поливаємо смолою. Співачок і співаків, яких невідомо звідки наплодилося, змушуємо вчити ноти, потім сольфеджіо (вистачає на кілька років) і співати зранку до ночі. Хоча я не заздрю тим чортам, котрі біля шоубізнесказанів працюють. Там такий ґвалт і завивання, при чому цілодобово, що туди тільки старих глухуватих чортів ставлять.
Даїшників у нас теж раніше не було стільки. Чесно кажучи, мені їх навіть шкода, з отими встромленими свистками та паличками. Не вартують вони такої жорстокості, бо ж як діти малі, не зі зла грішили, а через нерозумність.
А от те, як у нас журналісти, ді-джеї з радіо та шоумени «відпочивають», хоч воно і не естетично, за людськими та навіть і за пекельними мірками, а мені все ж подобається. Їх цілодобово лайном поливають, так само, як вони за життя людей. А оскільки того добра у нас у пеклі вдосталь, то його не шкодують, цілою рікою на них виливають. З різних боків труби до казана підвели: одна труба зветься «FM-радіо», друга – «телебачення», третя – «преса», четверта – «інтернет-видання».
Нове розпорядження «знизу» недавно  надійшло – готуватися депутатів приймати. Вони і зараз до нас потрапляють, але поодинці. Хоча ходять чутки, що депутати в раю собі місця чи то законодавчо влаштовуватимуть, чи то за гроші купуватимуть. Ще й таке обґрунтування придумали: мовляв, щоб розвантажити чортів. Інші ж кажуть, що депутатів відправляють у офшорні відділення пекла.  
Отакі зараз у пеклі справи.  А ще ж біда: російські чорти газ втридорога українським продають. То ж грішники не досмажуються постійно. Деякі, котрі по спекотних Мальдівах та по Канарах звикли відпочивати, – відверто мерзнуть. Температурний режим, одним словом, не дотримується. Смола застигає. Не кажучи про те, що жадібних за правилами потрібно розплавленим золотом поїти тричі на день. Деякий час виходили з положення таким макаром: розплавлене золото тільки на сніданок, замість чаю подавали, а на обід та вечерю нарізали шматками: хай гризуть.
Взагалі, народ тепер у пеклі пішов – балуваний. Не дякують, що через дорогі енергоносії сковорідки ледь теплі, то їм ще й олію подавай, аби не пінилася, та покриття антипригарне.
А я, на своє лихо, схитрував, перевів своїх на чорне золото – нафту. Яка, думаю, в біса різниця. А вони, кляті грішники – візьми, та у суд на мене пожалійся. Бо від нафти у них печія і сірководнем з рота тхне. Порушення конституційних прав грішника. Не знаю, яким чином, підозрюю, що не без доброго хабара, але суд став на їхній бік.
Отож, присудили мені піврічне серед людей. Каже шеф: "Піди, відпочинь, подивися-повчися, як слід людей мучити і щоб усе по закону було. А за півроку ми тебе до іншого казана приставимо".
Легко сказати – відпочинь, того гляди щоб тебе не обманули, не пограбували та й взагалі, навіть чортам невідомо – чого від людей можна чекати.
Чесно кажучи, в сфері обману – люди давно чортів переплюнули. Починаючи з отого, коли кажуть: "Доброго дня", а насправді думають: "А щоб ти здох". Зате коли їх обманюють, то дуже ображаються. Особливо – на політиків. Та найвищий рівень обману, який нам - чортам, ніяк не зрозуміти: як можна, і, взагалі, – навіщо – обманювати самих себе?
А ще давно мене цікавить, чи то бува в церквах людських не наші хлопці-чортяки під прикриттям працюють? Шпигунами-резидентами. Адже все співпадає: цікавість до людських гріхів, любов до грошей-золота та розкошів, а судячи з огрядних хвігур – схильність добряче поїсти – попити. Повернуся – порозпитую.  
Це ще мені пощастило, що не присудили в жіночій личині в людському світі пожити. Ото було б весело: їсти приготуй, в хаті прибери, попери – попрасуй, на роботі шефа приласкай, дітям домашні завдання перевір, вночі оргазм зімітуй. Та ще й за собою слідкуй: зарядку роби, зайвого не їси, косметикою щодня користуйся, – аби гарно виглядати. От де справжнє пекло.
Правду мудрі чорти кажуть, після такого земного життя багато людей в пеклі просто відпочиває – що є цілковито неприпустимим. І з цим потрібно щось робити.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Сатира

© Наталка Ліщинська, 30-07-2012

пекельна спека

© Галина Михайловська, 29-07-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1124269962311 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …