Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51050
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33287, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.223.106.100')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Антиутопія

Сповідь моєї бестії

© О. , 14-06-2012
Як багато часу Бог дав мені. Так, наче сам Всесвіт шукаючи собі когось у друзі натрапив на мене. А та вічність текла крізь пальці безцінним піском, даруючи святу порожнечу в душі. І що тепер?

Народжена для великої мети літала разом з вітром, розчиняючись в чужому диханні. Як легко я відчиняла чужі душі, шукаючи шпарину, і з диким гуркотом марних слів виривалась знову в потік повітря. Вільна?.. Тепер залишилось ще сім міліардів таких прогулянок. Тепло розтікається по тілу, а в скронях гупає прозора кров. Відчуваю себе знову вдома. Я заповнюю собою його мозок, розтікаюсь сотнями імпульсів, забираючи залишки здорового глузду.  Кілька секунд влади і знову назовні. Неспокій. Слова. Полегшення. Ще один телепень.

Я замкнута в чужих думках. Може, я й зовсім не існую? Злий геній поставив експеримент, а тепер насолоджується його плодами. А може, я лише вигадка отих двоногих психопатів? Але ж ні... Ось довго легке волосся, закріплене у "хвіст", ось м'які майже невідчутні пальці... А ось пульсуючий клаптик живого сонця на шиї. Я теж живу. І байдуже, що лише в чужих думках.

Новий запах лоскотав ніздрі. Океан. Безмежний, могутній і самотній. Зовсім як я. Відчуваю його і пірнаю з головою... Дихаю. Хлюпаюсь до вечора, даючи змогу двоногим насолодитись спокійними щасливими і наївно-добрими намірами. А тепер бризками в небо - геть, геть! Трохи поштормлю.. Нехай ці молитовно розтулені вуста вдихають розлючене повітря, що сповнене мною. Розсікаючи руками саме серце океану я лечу в небо з бурхливою водою. Купчасті хмари, вільне сонце, срібні каплі і спокій. Розбурхана природа, шторм, гроза  - байдуже. Завжди було байдуже. Я розчиняю темряву і розпалюю сонце, я стікаю дощем назад до землі і гуляю чужими душами. Всесвітній гнів, що захоплює собою навіть найсвітліші думки якихось монахів. Я сама вічність. Але зобов'язана чекати.

Ти тут? Знову обламки чужих почуттів, мільйони розпатланих голів, зашарілих облич. Ти тут? Руки дрижать, я хапаю ротом знайоме прісне міське повітря... Ти тут? Назавжди прикута шукати. Рвучи на собі кайдани, я лише створюю нові. Я приречена спостерігати чужий біль і ненависть.

Ти ж народжений бути білими і пухнастими крилами за спиною. А я наповнюю їхні пусті макітри змістом, бо гнів - то найсильніший мотив діяти. Ти даєш їм марну надію, а я - волю діяти рішуче. Ти Бог? Розсмієшся, якщо почуєш подібне. Бог діє за правилами. А ти спонтанно даєш світло, забираючи  його у інших. Може, ти та палаюча любов, про яку говорять на кожному кроці? Кумедно. Ти і безоглядно роздаєш усім блаженний спокій? Ніколи. То ти саме життя? Для когось так. Але для мене ти став більшим.
Натхнення. Чи знайду я тебе?

Серед таких думок я кружляла між тіл, даруючи їм незабутні хвилини ненависті до усього світу. Усюди є місце для солодкої мене. Я даю їм зміст життя - помста, жадоба, заздрість, похіть. Хіба є хоча б одна людина, що ніколи мене не прийме в своєму тілі? Не дозволить копирсатись у чужих думках, знаходити єдине, потаємне, нерозвинуте і сліпе відчуття жорстокості? Не вірю. Я довго-довго доглядаю його, лелію серед байдужих людей і ударів долі і врешт-решт - кидаю у безодню. Істота виплескує усе, що колекціонувалось старанними руками у запльованій свідомості. Ти розумієш, що це не твоє раптове  провидіння, а довга праця? Але довгоочікуваний тріумф таки настає. Справедливість і людська сутність - 0:1.

Але я чекаю тебе. Бо що може бути краще за натхненню злість, саму доскональність у її темній масці?
Колись я зникну. І залишу усіх в спокої. Може, вам наївно захочеться любити? Колись я зникну. Але то буде, мабуть, не в світі, де усі "добрі" якості людини невпинно дешевшають, а снікерс продовжує невблаганно дорожчати.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Авторська проза

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 14-06-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5115251541138 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …