Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33255, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.223.31.148')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Одна романтична історія

© Андрій Мельничук, 08-06-2012
.. про без 5 копійок геніального молодого різьбяра, що працював підмайстром в скульптора з Буданова. "Без 5 копійок" переймає секрет роботи на червоному камені у самого маестро Торвальдсена.
(вибачте за відверте підтасовування історії, невідповідність дат, але у нас приватне відзеркалення реальності)
Видатний, європейської слави скульптор, отримавши замовлення на роботу від пані Понінської в Червоногруді (від холери у неї померло двоє дітей), приїжджає (нагадую – приватне відзеркалення реальності) до Червоногруду .
Маестро Торвальдсен відпочиває після важкого переїзду поруч Джуринського водоспаду.Додамо штрихів натуралістичності. Натура  - в натурі коханої нашого різьбяра; вона купається у водоспаді. Вони святкують тут Кобилячий Великдень. По віку дівчина якраз + – підходить на дочку пані Понінської.  (десь як головні герої серіалу “Беверлі Гілз” співвідносяться зі своїми персонажами).Торвальдсен запалюється ідеєю, але сам різьбяр, що вже вирішив відірвати нахабному данцю вуха, ніяк не погоджується на сесії “тет а тет” для  його дівчини. Впертого хлопця Маестро вмовляють, відкривши секрет роботи по червоному каменю – це було перше, що прийшло на думку. Такого каменю біля водоспаду багато.

Сесії відбувалися в холодних водах Джуринського водоспаду – щоб додати натурниці драматичності (на Кобилячий Великдень завжди холодно). І коли скульптор зробив всі потрібні ескізи –  дівчина застудилася. І невдовзі – ні не померла, ми  й Ремарка читали. Вона буде мучитися довше.

..
Кар'єра хлопця, вже майстра-червонокамінника, пішла вгору після виконання замовлення на надгробок загиблого малолітнім сина пані з Підгайчиків. Згасаюче життя дівчини було його фатумною музою.  Майстер почав непогано заробляти, був спроможний утримувати дружину.

……….
Першим помер майстер. “Колеги по цеху”, що почали втрачати клієнтів – перед лицем справді обдарованого митця та технологій - після того, як той не погодився поділитися таємницею, намагалися з ним “поговорити”. Розмова переросла в бійку, де молодого майстра, учня маестро Бартольда Торвальдсена, порішили.
Його кохана вмерла невдовзі по тому. Скульптуру їй зробили вже зі звичайного піщаника. Ті самі майстри. І навіть не взяли за те грошей.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Сумні мотиви

© Артур Сіренко, 09-06-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71134805679321 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …