Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51006
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 32676, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.113.30')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза навіяне

Сни кольору моїх нігтів

© Танюха, 05-04-2012
Сьогодні вони сині. Сині, як перестиглий, важкий, по самі краї шкірки налитий соком сонця виноград. Отакий по-осінньому солодкий та ароматний. Такого кольору сьогодні мої нігті, і саме такий теплий, вересневий сон мені снився цієї холодної весняної ночі. Він грів мене сонцем, душа, мружачись від задоволення, засмагала та, баламкаючи ногами, наминала виноград, такий ж синій, як мої нігті.
  Зранку виноград почавили, почаклували над ним – і от з кінчиків пальців вже стікає густе червоне вино. Вночі ми з серцем, потайки від розуму, впиваємось цим трунком. А потім витягуємо вакхів калейдоскоп і, регочучи до нестями, розглядаємо крізь нього світ видив, який стає ще химернішим.
  Після такої гулянки від дикого похмілля роздираєш нігтями собі обличчя до крові – голова так болить, що ладен під сокиру лягти. І тоді нігті стають яскраво-червоними, як губи кокетки, а ти всю ніч не змикаєш очей – шал та пристрасть розпеченим тавром випалюють сни.
  Вранці піднімаєшся з ліжка зовсім знесилений – і нігті стають бежевими, геть чисто блідими. Наступну ніч проводиш у пустелі, посеред пісків та суховіїв. Ходиш, думаєш, навіть медитуєш. Це палючі, неживі та задушливі липневі сни – коли навколо, окрім спеки, немає нікого і нічого.
  Однак, якщо довго блукати, то можна натрапити на оазис. І тоді нігті зеленіють, а ти ночуєш у соковитій, пахучій, свіжій траві, яка прохолодними шовковими нитками огортає твоє обпалене пустелею тіло, та вкупі з вітром зашепоче на вухо колискову, навіюючи видива про тінистий сад, повний фруктових дерев.
  Мить – і ти вже лежиш собі під вишнею, пальці вибирають з трави перестиглі плоди, сік тече по руках і нігті стають багряними. Знаходиш найбільшу, найароматнішу, найгарнішу ягоду. Підносиш її до вуст. Повільно торкаєшся її губами, спершу злегка цілуєш, а потім помалу, з насолодою впинаєш зуби у бордову щоку фруктової заручниці. Її кров цівочкою струменить з куточка твоїх губ, а насолода смаку народжується із смерті плоду. Вуста робляться такого ж кольору, як і нігті. І сон стає суцільним густим і солодким вишневим сиропом, який заливає свідомість ароматними маревами.
  Зранку витираєш липкі пальці, і нігті з вишневих робляться сірими – в тон буденності, заклопотаності, безликості дня. І всю ніч сниш аморфністю, лінивими і неквапними амебами повзають видива замкнутої, темної кімнати, в якій свідомість похмурим в’язнем сидить в кутку до ранку. Сидить і вертить перед собою кубик Рубика справ наступного дня.
  А після всіх гонитв та щоденних марафонів, десь під вечір нігті робляться фіолетовими – знак того, що настала ера пофігізму.
  Все. Сьогодні мені нічого не снитиметься.
  А на ранок нігті будуть чорними.
  Коло замкнулось.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Це незвично.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 06-04-2012

...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 06-04-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7486720085144 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …