Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 32555, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.197.64.207')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Хроніка вчорашнього дня

© Nina, 22-03-2012
21.03.12
У мене сьогодні «Смольний». Телефон не замовкає. Телефонує сестра. Телефонує чоловік.  Запитання однакові. У обох. «Що там?» І я вкотре починаю розповідати.  Одне і теж: « Біленьке й жовтеньке, хвостики довгі й тоненькі, такі як мишачі. Лапки тонюсінькі, з кігтиками.  Мордочки тупенькі, ніби обрубані. А носики й писочки наче припухли – великі і черво-о-ні-червоні.  Посмоктують, а Марся їх весь час лиже.»
  Чоловік,  уважно прослухавши, кожного разу наставляє: « Ти ж там дивись, часто не заглядай до них, не турбуй».
- Добре, - кажу і відразу ж біжу дивитися. Намагалась сфотографувати, та Марся їх закриває. Бач, яка матуся, не довіряє. А мені могла б. Та хай. Я не ображаюсь.
Знову дзвонить чоловік: « Ну,  що там?»
- А що? – ніби не розумію.
- Ну розказуй вже, розказуй!  Як там вони? – наполягає  ніби й жартуючи, та чую нетерпляче, із нервовим сміхом у голосі.
- А ти ж казав не турбувати!
- Так ти ж все одно бігаєш дивиться, - сміється. - Кажи! Бігаєш же?
- Авжеж.
- Ну то розказуй!
- Біленьке товсте і велике, мабуть,хлопчик. А жовтеньке – тендітне й тоненьке, мабуть, дівчинка. Смокчуть,  Марся облизує.
Сміється.
Дзвонить сестра: « Ну, як там? Ти їх роздивилася?»
- Та не дуже. Ротики  припухлі ніби. Лапки тонесенькі.
- Ой, - розчаровано, - а я так люблю, щоб у песиків були товстенькі.
- Та мо’ ще й потовстішають згодом, їм же ще й дня немає.
- Ну, хай… Гаразд,  ніколи мені. Над статтею працюю (сестра - науковець), та щось «не йде». Бувай.
- Бувай.
Дзвонить телефон. Знову чоловік:
- Ну, як там вони?
- Ростуть, - відповідаю.
Дивно, але хихикнув і, здається, вдовольнився. Перепочити, бо скоро все почнеться спочатку.  Вимикаю телефон. А я таки не всю інформацію видала. Зекономила, а саме: коли вони смокчуть  у них ритмічно підіймаються і опускаються животики, а ще – у білого рухається із сторони в сторону  кінчик хвостика. Дзвонитимуть, ще ж не раз. То буде про запас.
Знову телефон. Сестра : « А ти їх торкала пальцем? Погладила?»
- Торкала, торкала,  тільки Марся хвилюється.
- А, то не чіпай. Чуєш? Поменше заглядай до них! Залиш. Ну, бувай.
- Бувай.

***
Сьогодні цуцикам пішов другий день. Жовтеньке, те, що було малесеньке й тендітне, вже наздогнало біле. Таке ж товсте і важке. І воно, виявляється, хлопчик. А біле – дівчинка. Ой, що ж я далі з ними робитиму? Хоча б потім до людей хороших пристроїти.  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Приємна сентиментальність

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Артур Сіренко, 10-04-2012

Вітаю. :-)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 26-03-2012

Ну як?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Tamara Shevchenko, 25-03-2012

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Галина Михайловська, 22-03-2012

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Павліна Пулу, 22-03-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1618509292603 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …