Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 32394, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.36.203')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Як я Фен-Шуй практикувала, або «де ж ти, мій Чарівний Принць?!»

© Слава Світова, 07-03-2012

«Тиги-дик-тик-тик! Тиги-дик-тик-тик!» - ось так, оповитий стовпом пилюки, мужньо розсікаючи дикі преріїї, з горизонту скаче до мене мій Чарівний Принць на своєму Чарівному Рисаку! О, який же він прекрасний! О! Грива розвівається на вітрі, копита вистукують по сирій матінці Землі, вухами стриже, м’язами на сонці виграє!.. Ех! Нехай він буде гнідий!.. або... або ні, краще вороний... чи, може, в яблуках?! Ні, ні, краще все-таки банально білий... так романтичніше!

«Тьху ти!..» - вчасно спохватилась я, обірвавши потік своїх бурхливих фантазій. – «Неправильно я якось створюю афірмацію, щось тут більше акценту на молодого рисака, а не на Принця!». І так – сконцентруйся, Славо, заплющ очі, і все спочатку.

«Тиги-дик-тик-тик! Тиги-дик-тик-тик!» - ось так, оповитий стовпом пилюки, розсікаючи дикі преріїї, з горизонту до мене скаче мій Чарівний Принць! А на зустріч йому, розкинувши руки від жіночого щастя, босоніж біжу я – вся така молода і рум’яна, в ранковому серпанку й росі!..

* * * * * * *
Отак я сиділа посеред свого «острова Любві» і посилала Всесвіту афірмації.
Останнім часом я зацікавилась китайською філософією та метафізикою, тому намагаюся усе робити «по фен-шую». Батьки залишилися байдужими до мого натхнення. Тато категорично запротестував проти вивалення стіни у південно-східному секторі дому з метою сприяння позитивного притоку енергії багатства, а мама тільки й погодилась, що розмістити по всіх книжкових полицях та столиках фігурки риб, трьохногих жаб з монетами у роті щурів та драконів. Проте, оскільки така велика кількість монстрів навколо почала діяти на маму дещо депресивно, половина з них зібралася докупи і подарувалася «на щастя» найближчим родичам та друзям. От і все. Розбагатіли, називається.

Що ж, мої спроби привернути у дім багатсво та розкіш, на жаль, виявились марними, тому я вирішила натомість серйозно взятися за любовний сектор. Розумна Книжка пише: «...юго-западный сектор вашей квартиры или комнаты не просто часть вашей жилплощади, а настоящий остров Любви, говорящий о любви, выражающий любовь и привлекающий любовь».

«Ага, все зрозуміло!», - подумала я і заходилася перетворювати свою кімнату на «остров Любві». Для початку, розчистила усі завали – викинула кіпу нікому непотрібних газет та журналів. Книжка пише, що потрібно звільнити місце для нових знайомств та відносин, - звільнила! Декілька «космополітенів» та «єдінствєнних», правда, все ж залишила – знадобляться, коли я буду робити творчі аплікації-афірмації.

«Теперь пройдите, пожалуйста, и оцените вашу квартиру цепким фэн-шуйским взглядом и начинайте осознанно менять свою жизнь», - глаголить мені фен-шуйську істину Розумна Книжка. Пройшлася. Оцінила фен-шуйським поглядом квартиру. Зробила вологе прибирання. Відкрила кватирку – запустила життєдайну енергію «Ци» до хати. Закрила кватирку. Розкурила сандалові благовонія по всій квартирі і своїй кімнаті. Краса-а-а! І атмосфера якась така загадкова відразу стала, і аромат приємний...
Тато прийшов і все спаплюжив: «Чим це так смердить у хаті, аж очі виїдає?»
Я аж образилась: «Як це смердить? І зовсім навіть не смердить, а навпаки – пахне! То ароматизовані палички, екзотичний сандал..».
«Та який там сандал! Смердоболить так, що дихати нема чим! Негайно провітри кімнату!» - наполіг тато-нецінитель китайської філософії та благовоній.
Тільки-но встепенився тато, як на порозі з’явилася мама, підозріло принюхалась і: «Що це за такий запах дивний у нас в квартирі? Ладан??».
Тато, явно знущаючись: «То – екзотичний саннндалллл».
Я, ображено: «То благовонія».
Тато: «То воняй ними собі на благо у себе в кімнаті!»

Ну, як у такій обстановці можна практикувати Фен-Шуй?!

Зачинила до своєї кімнати двері, щоб негативна руйнівна енергія ні в якому разі не проникала до мене на мій «остров Любві» і знову взяла Розумну Книжку до рук. Та-ак, що тут у нас написано? «... если Фэн-Шуй вашего юго-запада поврежден наличием туалета, размещенного в этой части, ежедневно большая часть вашего брачного счастья будет улетучиваться» - прочитала я уголос, але напівпошепки. Моя бурхлива уява одразу ж видала звукову картинку: клекочучий рокіт зливного бачка і водяний вир, у який засмоктує моє «брачне» щастя. За мить мій пульс прискорився, серцебиття почастішало, я зірвалась на ноги і почала енергійно згадувати частини світу: «Та-ак, захід у нас он там, бо туди заходить сонце. Та-а-ак, значить північ он там, а південь у нас, значиться, тут! Фуф... слава Богу», - з полегшенням зітхнула я, розібравшись у географічних широтах своєї квартири, - «мій «брачний» Фен-Шуй не зіпсований наявністю туалету у південно-західному секторі, а я вже злякалась... ». Заспокоїлась.

Взяла в руки ножиці і журнали – будемо створювати творчу аплікацію. Голубочки, квіточки, сердечка, закохані пари, лебеді витинались з журналів і весело клеїлись на величезний рожевий плакат. За мить у центрі плакату красувалась молода і зваблива я поруч із Чарівним Прицем, навколо нас пурхали метелики, літали бедрики, світили сонечка, цвіли квіти, пульсували серця та вуркотали голуби! Яка ж краса! Треба почепити на видному місці, щоб швидше збулося! Почепила. Ще я також почепила у дверях «музику вітру», розмістила на полиці фігурки закоханих бегемотиків, товстопузого Хоттея, качечок-мандаринок, поставила у ДВОХ вазах червоні троянди, повісила на стіну ДВІ картинки, поставила на столі ДВА підсвічники. «Тепер повсюди парна гармонія і краса. Мій «остров Любві» просто неперевершений! Зовсім інша справа!», - з гордістю подумала я і сіла медитувати.

... скаче до мене мій Чарівний Принць... він прекрасний! О!.. на зустріч йому... босоніж біжу я...вся в ранішній росі..
.
Пройшла добра година, а Принць так і не з’явився.

* * * * * * * * *
Пройшло два тижні, а Принця так і не видно на горизонті!

Я тут сиджу і чекаю, а його все нема, і нема!! Ну, і фен-шуй з ним, з тим Принцьом! Піду краще з’їм собі бутерброд, а то щось я вхляла, поки на нього чекала.

* * * * * * *
Тиги-дик-тик-тик!... Тиги-дик-тик-тик!...

ЩО ЦЕ??? Ви чули?... тихо, тихо.. ось, знову.. Тиги-дик-тик-тик! Тиги-дик-тик-тик! Чуєте?? Тиги-дик-тик-тик! Що то за звук?! ГОСПОДИ, ТА ТО Ж МІЙ ПРИНЦЬ НА РИСАКУ! Прискакав-таки! Ну, все, я побігла йому назустріч!

Пе.еС. І не вір після цього у фен-шуй!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Хоккуїст, 10-03-2012

Два зауваження

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 07-03-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0294299125671 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …