Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 31475, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.173.214.79')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Частина 1

Пригоди Солодинки

© Лідія Нестеренко-Ланько, 09-12-2011
                                                                               Лідія Нестеренко-Ланько
                                
                         П Р И Г О Д И    С О Л О Д И Н К И  
                                      
                                            (казка)
                                  
Частина перша. К А З К О В И Й  Б У Д И Н О К                    

       Коли старовинне місто засинає у тихій вечірній імлі, кам”яні  леви прокидаються  і стають на його  охорону. Випрямляють свої зомлілі лапи і на  пухнасті гриви одягають золоті ошийники з краплинками вечірньої роси . При світлі місяця росинки яскраво палають і нагадують коштовні діаманти. На високу гору приходить  юнак з ліхтариком,  засвічує телевежу  різнокольоровими вогниками і вона виграє  барвами веселки. Тоді й починається чарівна казка старовинного міста.
     Вечір, сполоханий травневою зливою, сховався під скляний капелюх одноногого  Ліхтаря, що стоїть на  Ринку  з  давніх давен.  Ліхтар завжди чекає на Вечора.  Освітлює вулицю  неоновою лампою, і вони, як старі друзі , довго розмовлять, смакуючи  запахи віденської кави та духмяних тістечок з цитриновим кремом. Ці солодощі випікають  у казковому будиночку  біля Княжої  Гори. Його стіни збудовані з  кокосового печива, а дах викладений  чорним пористим шоколадом та фундуком. Двері  зроблені з горіхових вафель, а вікна з вишневого желє. Навколо нього цвітуть мармеладові троянди і барбарисові мальви. Вони такі  високі, що  голівки дістають  до даху. Коли  дощить,  краплі злітають з шоколадної покрівлі, падають на мальви  і фарбують їх  у різні відтінки. Квіти  багряніють, ваблять до себе, просять їх  скуштувати. Подвір”я вистелене морськими камінцями. Розфарбовані   машини возять у магазини міста: шоколад, цукорки, тістечка, торти.
     У чарівному будиночку живуть кондитери - Жінка і Чоловік. З ними їх улюблений витвір Рожевий Слоник, якого вони зробили з цукрової вати і малинового соку. Їх запашна оселя має багато дивовижних речей. Меблі в будиночку з білого  шоколаду. Інтер’єр прикрашають  кремові статуетки, троянди з масляного крему. На маленькому столику, який подібний до круасана завжди стоїть солодке. Рожевий Слоник ласує смаколики і вигадує казки. Вечір приходить до нього за казками. Бере їх і несе дітям до  ліжечок, щоб вони слухали і засинали.
    Вечір  спішить до рожевого Слоника, який запросив його на свої іменини. Хоче  поділитися з ним новинами міста, про які цікаво розповів йому старий Ліхтар.  Біг і втомився.  Присів на лавку і слухав цікаві балачки міщан. Посміявся з їх жартів і полетів далі. По дорозі усміхався  мешканцям і радів від того, що вони теж люблять каву і солодке.
          Чарівний будиночок святково прикрашений кольоровими кульками,чекає гостей. Тихо  й непомітно підкрався Вечір до вікна і заглянув у нього. Він дуже любив так робити, хоча знав, що це негарно. Спостерігав як працюють  Чоловік і Жінка. Вони готувалися до іменин Рожевого Слоника, який весело гойдався  на кріслі-конику і мріяв про свято,  вигадував нові казки, цікаві забави, чекав на свого друга .
    Вечір милувався Жінкою. Вона гарно прикрашала торти. Виписувала  кремом троянди, пелюстки, ягідки. Прилип носом до вікна лабораторії й спостерігав за роботою Чоловіка. На його столі було  повно скляночок, скелець мензурок. Кондитер чаклував над мікроскопом, винаходив  нові кондитерські смаки, кольори  і запахи.  

    У великій вітальні, зробленій з кокосових стружок, стояли дивани і крісла з м”яких медових пряників. Посередині круглий  стіл зроблений з горіхово-шоколадних вафельок. Його підпирали ніжки  з хрустких паличок. На столі  цукерки з чорносливу в шоколаді, французькі тістечка, морозиво і вазочки з суничками в сметані. Найбільшою смакотою був іменинний торт „ Лісові ягоди”. Солодкий казковий стіл запрошував на гостину.
                                              

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

"Солодкий казковий стіл запрошував на гостину"

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Z, 10-12-2011

Усе дуже смачно!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 10-12-2011

Ганс Христіан Андерсон

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Любов, 09-12-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74782109260559 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …