Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51004
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 31042, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.195.118')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Горор

День народження

© Марія Берберфіш, 27-10-2011
– Ну, і де ви вешталися? – Карина посміхнулася. – Я вже зачекалася! – Приймала вітання за вітанням.
– То ми гульнемо цієї ночі? – Спитала її Тіна, грайливо підморгнувши. – Ти ж про все домовилася?
– Так. Усі ключі в мене. Сторожа сьогодні не буде. – Відповіла та самовдоволено. – Гадаю, вечірка вийде суперська! – Радісно проголосила друзям. – Увесь кінотеатр – для нас! Тільки не смітіть. – Додала.
– Та ти що, сонечко, ми ж усі тут – інтелігентне панство! – Регочучи, заявив Віктор.
– Звідси, наче, є вихід до міської підземної мережі? – Тіна з цікавістю в очах поглянула на Карину. – Може, спустимось, хоч трохи подивимось? Я, наприклад, ніколи не була в таких місцях. – Звернулася до хазяйки врочистості, виставляючи на барну стійку пляшки з пивом.
– Ага, оце вип’ємо й тоді вперед! – Розсміялася та.
       Ніч усе глибшала й глибшала. У самий розпал святкування раптом здригнулися стіни. «Землетрус!» – здогадалася Карина. У голові зчинилася колотнеча думок про те, як рятуватися. Та жодна з них не видавалася дівчині прийнятною. Анітрохи. Від наступного поштовху будівля затремтіла ще сильніше. На стелі вмить з’явилися величезні тріщини.
– Біжімо! Швидше! – Крикнула своїм гостям, зіскочивши з місця.
       Помчали до коридору, а ним – до апаратної, де й знаходився люк, що вів під землю. Віктор за вказівкою Карини відсунув велику тумбу й підійняв важку кришку.
– Дівчата, мерщій за мною! – Сів на край підлоги й опустив ноги вниз.
       Раптом пролунало «Гуп!», зловісно переплетене з гучним криком. Карина та її друг озирнулися. У кімнаті вони були тільки вдвох. До них донеслося несамовите «допоможіть!».
       Будівлю струснув ще один поштовх. Дівчина ледве встояла. Молодик ухопився за металеву драбину.
– Нумо, лізь за мною! – Почула Карина голос Віктора, що вже зник у люку. – Гей, де ти?
       Вона не знала, що робити. Від усвідомлення, що в будь-яку мить на неї може обвалитися стеля, хотіла негайно майнути вслід за хлопцем. Але розуміння того, що десь там, за стіною, Тіна, безпомічна, може, поранена, тягнуло в інший бік. Сахнулася від гуркоту, що рознісся по кімнаті. В одному з кутів апаратної посипалася цегла. Карина кинулася до люку, але раптом передумала й метнулася до коридору. Побачила подругу, що лежала на підлозі. Підбігла до неї.
– Я, здається, зламала ногу. – Простогнала нещасна. – Цю. – Кивнула на праву. – А-а-а! Витягни мене звідси!
– Як? Тебе ж не можна чіпати, якщо… – Спробувала трохи зігнути коліно дівчини, але та голосно скрикнула.
                                                                      ***
МИНУЛОЇ НОЧІ.
       Заміською дорогою, що, напевно, ніколи не знала асфальту, йшов хлопець. Чоботи загрузали в багнюці, розведеній нещодавнім дощем. «Треба було лишитися на ніч у Сергія. Адже ж він пропонував!» – прошмигнула думка. «Гадаю, ще хвилин із п’ять, і дістануся автівки. Так, п’ять… Ну, може трохи більше. Але я майже на місці!» – підбадьорював себе.
       Раптом його очі зустрілися з іншими, що виднілися в гущавині лісу, яка височіла збоку від дороги. Вони були, наче жарини з пекельного вогню. Молодик зупинився. Немовби задеревенів. Вп’ялився в те місце, звідки на нього був спрямований зловісний погляд. Згадалася прочитана вчора стаття про розтерзану десь у цих хащах жінку, а ще її заголовок: «Зло, що блукає на лоні природи». Хижо-жовті очі трохи наблизилися. А, може, йому то тільки здалося. Хлопець щодуху помчав у напрямку до своєї автівки, яку був залишив там, де скінчувалася асфальтована дорога.
       Машина вже виднілася попереду. За кілька хвилин була зовсім поряд. Але раптом гострі зуби впилися в нього, різкий біль витиснув з грудей несамовитий крик. Та молодик однією шаленою хвилею всіх своїх сил вирвав ногу з пащі лісового чудовиська (як він сам гадав, вовка). Заскочив до салону автівки, завів мотор. Тварина ляснула кігтями по зачиненому вікну. Машина зірвалася з місця.
                                                                        ***
       Віктор притиснувся до стіни підземного ходу. Його погляд падав то іржаві труби, то на брудно-сіру стіну. «Та що ж це, врешті, таке? Друга ніч поспіль приносить халепу!» – досадував. «Сподіваюся, тут безпечно. Хоча… Вибратися б! Але ж оте лихо! Не можна поки що туди, наверх…» – пролітало в голові молодика в той час, коли він з недовірою вдивлявся вглиб тунелю, вслухався в гуркіт. Відчував себе інакше, ніж раніше. Його тіло ламало, викручувало. Так, як ніколи до цього. А потім… Темним підземним лабіринтом блукав звір із хижо-жовтими очима. До ранку.
                                                                        ***
       Карина розгубилася. Та була змушена швидко прийняти рішення, коли від нового поштовху почала обвалюватися стеля в коридорі. Вхопила подругу під руки й потягнула до величезної залізної шафи, що слугувала для складу плівок. Відчинила дверцята й почала викидати на підлогу все, що було всередині. Серце збунтувалося. Карина допомогла Тіні влізти до сховища, потім сама туди вскочила. Вони чекали. Але стіни більше не здригалися.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

А куди поспішає Марія? :-)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 27-10-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71464896202087 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …