Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 31013, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.225.209.95')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза етюд

Балада про метелика

© Лідія Нестеренко-Ланько, 24-10-2011

                               БАЛАДА ПРО МЕТЕЛИКА
                                             балада

        Я – Сонячний Метелик! Вийшла з теплого кубельця маминої любові,  народилася у сонячному усміхові тата, і побачила світ дитячими очима сестри і брата.
       Промінь сонця впав мені на вії і засвітив душу. Я стала його  дитиною - Сонячним Метеликом. Його промінчики  зігрівали мене, бо черешневий дощ стукав у вікна рожевої кімнати.
-Ой, яка вона маленька! - сказали мої рідні.
- Вона поміщається на моїй долоні! - промовив радісно тато, бо вперше взяв мене на руки.  
    Відкрила свої великі каро - зелені очі,  і хотіла посміхнутися, та не зуміла це зробити, бо злякалася  світу, в який  прийшла. Я питала його, який ти:  добрий, чи злий, кольоровий, чи сіро-білий? Він хитро мовчав а потім сказав: спробуй… Я не хотіла куштувати цей світ. Мені подобалося бути маленькою, наївною дівчинкою, бо літо розфарбовувало веселково моє дитинство,  намагаючись заховати  від негод і журби…
    Доля не забарилася. Вона  подарувала своє випробування: навчила виживати з недугами, жити світлими надіями, дихати голубими мріями, тікати від сіренького буття  і завжди дивитися на всіх очима дитини. Проте,  ядерний вік намагається напоїти  сутність полиновою гіркотою, б»є вітрами протиріч, лякає вогнем зла і давить кривдою «гаманцевих» недобитків. Вони прагнуть кинути під свою диктатуру, прагнуть  зігнути словесною брехнею,  демонструють чорну силу і  намагалися  вичавити дух,  стерти твоє «Я»  з лиця землі….
     Та батьки з колиски навчили:  пам»ятати про козацьке коріння, не забувати  пісні бабусі,  берегти все те, що подарував мені Всевишній.  Я  вистояла! Мої Ангели бережуть мене щодня і гордо промовляють в молитві: не бійся підлості ворогів,  зумій  перейти по стерні брехні з усмішкою на устах, лікуй словом серце від ран, радій  сьогоденню, змагай бурі, що торкаються вікон твоєї душі, закривай двері свого серця від підлості і брехні, викидай за  поріг свого життя  зраду і зневіру.  Розмиваючи дощі образи, я навчилася посміхатися сірім будням, цілувати віями   світанок, топитися у чарах кохання ночі, люблю людей  такими, якими вони є.
    Я навчилася  літати  до неба  і чарівний Космос дарує мені все, що сама собі надумаю: зустріч з мудрими людьми,  щирі серця повні добра і любові дають мені натхнення до творчості. У  долоню падають вірші, на папір стелиться слово, а трояндовий жаль  розквітає солодким  болем. Якщо  падаю, то  тільки в долоні землі. Вона завжди стелить мені зелену мураву а жайвір  забирає ностальгію на крила і  я знову лечу до небес!!!     Наповнена теплом родинного гнізда, усміхами синів і примхами онуків – я живу.
    Моя лебедина пісня заховалася далеко  у хмарах…
    Ще не час…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Сонячний Метелик

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Мірабель Мірта, 24-10-2011

Харно!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 24-10-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Марія Берберфіш, 24-10-2011

Обожнюю метеликів, а надто - сонячних!!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Слава Світова, 24-10-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.67098116874695 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …