Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 30085, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.140.242.165')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Це наш обовязок!

Підтримайте звернення представників української інтелігенції!

© Василь Шляхтич, 02-08-2011
Днями виповнюється півтора року з того часу, як донецькі студенти ініціювали присвоєння Донецькому національному університету імені його випускника Василя Стуса. Приблизно стільки ж на сайті «Дня» розміщено звернення української інтелігенції до міністра освіти і науки з цього питання. Відтоді вже й міністр змінився, а задачі залишилися ті ж. Правда, результат цього звернення, безперечно, є. По-перше, ініціатива донеччан викликала бурхливе обговорення постаті і творчості Стуса, змусила по-новому прочитати його поезію і осмислити його роль уже з точки зору сьогодення. По-друге, Стус, як індикатор, визначив, хто є хто і хто чого вартий.

Нагадаємо, розібратися із ситуацією з перейменуванням Донецького університету доручав тодішній президент Віктор Ющенко. Вирішити це питання обіцяв і колишній міністр освіти Іван Вакарчук. Натомість — вручили подячну грамоту за достойне вшанування пам’яті Василя Стуса ректорові ДонНУ, керівникові донецької «Просвіти» Герою України Володимиру Шевченку, який, до слова, всіляко гальмував студентську ініціативу та ще й звинувачував власних студентів у проплачених акціях. (Було б показово, якби незавершену справу попередньої влади закінчив нинішній Президент, але скидається на те, що зараз про це можна тільки мріяти). Тоді за ініціаторів перейменування взялася міліція (очевидно, ліберальна влада Ющенка та повага до прав і свобод громадян на Донецьк у той час не розповсюджувалась). Але справа швидко набула розголосу, і все «зам’ялося» — і утиски з боку міліціянтів та адміністрації університету, і активність молодих людей.

За звичкою не відреагували належним чином на ці перипетії й українські ЗМІ. Але підписи під звернення продовжували і продовжують надходити. Сьогодні на сайті «Дня» зібрано понад дві тисячі підписів — причому не лише з України, а й із Росії, США, Австралії. На шпальтах нашої газети пройшло широке обговорення під рубрикою «Чому Стус?».

І тут — диво! Кілька днів тому до «Дня» звернувся шеф-редактор «Оглядача» Віктор Чайка з проханням розмістити звернення з підписами на інформаційному порталі. Така ініціатива, хай навіть через стільки часу, не може не радувати.

Залишити свій підпис ви можете, надіславши листа на електронну або поштову адресу «Дня».




Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Адреса газети "День"

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Василь Шляхтич, 03-08-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 03-08-2011

ДЕ АДРЕСА

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© МАРИНКА, 03-08-2011

То чому ж не вказали хоча б електронну адресу?

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Пані Дереза, 02-08-2011

Потрібна підтримка...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 02-08-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.96333980560303 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …