Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51029
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2940, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.139.86.56')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза рефлексії

Віддано

© Сергійко Колос, 15-12-2006
                                                         ВІДДАНО  

     Щоб зі мною не траплялося, з якої б ноги я не вставав щоранку зі свого ліжка, я завжди лишаюсь відданим собі. Це допомагає. Особливо тоді, коли життя тільки і шукає слушної нагоди, щоб поставити тебе в одну непристойну позицію і зробити боляче. Що матиме безліч негативних наслідків. Якщо людина не хоче миритися з таким станом речей у життєвому просторі, вона міняється роллю з життям. Яким би воно абстрактним не було…
     Плин мого існування в цій реальності вимагає від мене бути сильним. Причому сила ця має носити переважно морально-духовний характер. Її пріоритетність не викликає сумнівів навіть в масах, для яких мораль та духовність існують лише на вербальному рівні, залишаючись в повітрі у вигляді не завжди зрозумілих слів. Але як завжди, все зводиться до стандартів, шаблонів і налагоджених схем у сприйняття моралі та духу як такого.
     Я ж намагаюся бути собою. Навіть тоді, коли твоє єство заміняє твоя голограма ( матеріально-духовне «Я» з тим ж обличчям), створена світом. Суперечки з самим собою можуть довести людину до глибокого божевілля. Але тим не менше, щоб бути відданим собі, потрібно вбити у своїй свідомості оте штучне.
     Ясна річ, як би ти не хотів відірватися від всього того, що є поза тобою і  є тим штучним, цілком і повністю цього зробити не вдасться. Тебе тримає сім’я, навчальний заклад, суспільство, влада, цивілізація, і більш за все релігія – майже природна реакція на свої страхи перед невідомим.  
     Спілкування з найрізноманітнішими людьми, якими б вони хорошими не були і як би щиро вони не посміхалися, підказує мені – нікому ця філософія боротьби з «уявним ворогом» (так вважається) не потрібна. Радше боротися з владою, з наглістю національних меншин… Все це потрібно, аби тільки приносило потрібні результати.
     Проте найактуальнішою боротьбою є боротьба з самим собою. Це банально, але для того, щоб зробити світ кращим, потрібно почати з себе. Прикро, але пишучи про подібне, навіть я зважаю на масові стереотипи. Хе!
     Але все, щоб ти не робив, не говорив, як би не мовчав, суспільство оцінить тебе через призму свого віковічного досвіду, який ні в якому разі не можна критикувати, чи тим паче заперечувати його значимість. Я ж хочу дистанціюватися від нього, хоча він і закладений в людині в крові. Тому і пишу про боротьбу з собою, як би це парадоксально не звучало.
     Інша справа, що нікому ця боротьба не потрібна. Бо немає тієї мети, яка є в мене. Хоча внутрішньо я настільки занархізована особистість, що задаватися певними планами на майбутнє – це якось не по мені.
     Кожен живе у власноруч оздобленій, але від того не менш стандартній клітці. Почувається там комфортно. Все, що за її стінами в силу власної невизначеності є непотрібним.  Більшого людям і не потрібно. Все й так добре.
     Чомусь мені цього мало. І я шукаю. Втрачаючи знаходжу і  впевнений, що за лінією горизонту непізнаного є те, що знищить голограми і поверне людей до їх справжньої сутності.
                                            *** СТАРТУЄМО***



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

тема цікава

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
©  Олексій Тимошенко, 16-12-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.92673206329346 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …