Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 28369, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.208.183')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Ілюзія гри

© Український Мораліст, 16-03-2011
Завіса підіймається... Ще одне скалічене життя, скалічена душа, скалічена доля. Жити задля втіхи чогось вищого, незнаного. Як жити? Навіщо? Кожного дня падати лицем об асфальт нездійсненних примар, чіплятися за соломинку ідіотського майбутнього, займатись безглуздим спотвореним собою. Часу купа, хоча насправді його обмаль, його мінімум для майбутнього. Майбутнього... Минулого... Теперішнє - тільки що було минулим і вже майбутнє...

Один чорт. Все одно крок за кроком наближаєшся до безодні. А може це і є вона? Може ти вже в ній? Із плином нікчемного існування стараєшся видертись із неї, побачити світло за паскудною, але дуже темною ширмою своїх ілюзій, своїх почуттів, своїх сподівань. Повзеш невидимими сходами, здавалось би вже от-от... Сходи зникають... Падіння. На дні, якщо ще є сили, воля для ще одного підходу, ще одного ривка, ти знову стараєшся намацати їх, стараєшся втямити куди ж вони зникли... І здається ну вже, вже відчув під своєю рукою якусь опору. Надія...

Під тобою провалюється земля. Ти летиш все нижче і нижче. Які вже там сходи? Ніколи і нізащо не вибратись із цього безводного колодязя втрачених надій. Безглуздий світ нікчемних потуг і сподівань. Убога гра акторів. Аншлаг на найпаскуднішій постановці. Проте варто заплющити очі і ніби вже не на дні ти, не чіпляєшся пальцями з останніх сил за сиру землю, стараючись намацати сходи нагору, а на найвищій точці цього невдалого творіння. Тобі плескає увесь зал манекенів. Твоїх власних. Ти один. Відкриваєш очі - знову дно. У темряві ти бачиш безліч дверей - вихід близько. Якою піти? Яку відчинити та дістатися волі? Спотворений темрявою ти хапаєшся за найпершу ручку... Ніби й не провалювався нікуди. Ті ж самі нікчемні декорації, паскудний звуковий супровід, огидна режисура. Але куди ж ти подінешся?

В тебе довічний контракт, який ти змушений виконувати, хоч і не підписував його. А гонорар твій видається методом російської рулетки і від якості твоєї гри нічого не залежить. Твоя гра завжди огидна, хоч інколи ти можеш думати й навпаки. Знову ілюзія - темна яма. Ніхто нічого не вирішує. Байдуже чи будеш ти сумлінно грати свою роль, чи пустиш все за течією. Байдуже?

На жаль... Як би ти не старався зіграти краще - в тебе не вийде, бо це і є твоя роль. Бути нікчемою у цьому ще більш спотвореному собою світі, який натомість спотворює тебе. Манекени можуть дарувати оплески, кричати "Браво!", запевняти, що ти блискуче граєш самого себе. Та вони тільки манекени... І ти один із них... Завіса опускається.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 6

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Павліна Пулу, 20-03-2011

Не вірю,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Tamara Shevchenko, 18-03-2011

Ось вже маєте фанфік

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Галина Михайловська, 18-03-2011

Якщо хочете,

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Nina, 18-03-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Головне, щоб щиро, 16-03-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 9 відгуків
© коник єгор, 16-03-2011

В тебе довічний контракт...

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© Ганзенко Олексій, 16-03-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.87082695960999 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …