Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95747

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 28221, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.175.180')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Хто з'їв колобка? (закінчення)

© Ірина Cнядецька, 06-03-2011
Він не дзвонив їй вже кілька днів, казав, що почав активно шукати роботу. У вихідні дні вона сама прийшла до нього. Чи він зрадів? Чому не дзвонив? Телефон з автовідповідачем бездумно зберігав її повідомлення з проханням передзвонити, а зрадниця слухавка вже дозволила ввести в свою пам’ять новий номер. Це був номер тої іншої.
Він запропонував набрати його і послухати який в неї голос на автовідповідачі. Вона протестувала, тоді він набрав сам... Виявляється він може бути жорстоким.  Він нічого не пропонував, ні чаю, ні сексу, ні «просто поговорити».
Тоді поговорити вирішила вона. Як робота, як справи? Все добре, шукаю.  Невже йому шкода сказати їй кілька слів? Невже він думає, що вона просто піде як і прийшла до нього минулого літа?
  Цікаво, він набереться мужності і скаже, що хоче розстатись з нею, чи вона настільки розумна, що має зрозуміти все сама?  
Ні не міг. Єдине на що він спромігся, так це спровокувати скандал. Вона зрозуміла його тактику. Він шукав приводу посваритись. На його думку, приводом для сварки могло бути хоча б те, що вона надто рано прийшла до нього. Йому байдуже, що вона не спала цілу ніч.  Ще тиждень два тому, ранок для них починався однаково, а те що тепер «надто рано» було, для них, саме вчасно.
Вона пройшлась по кімнатах. Завжди лише по його кімнатах. Вона думала це сон, страшний сон. Адже він не був бабієм, хіба може «не бабій» так зухвало міняти жінок. Виявляється може, особливо якщо дати йому на це право.
Ні, вона мусить повернути його, повернути, щоб потім кинути. Це була її ідея, а він її вкрав. На кухні вона побачила сигарети, тоненькі жіночі сигарети. Отже інша була тут, пила з ним чай і курили. Невже він дозволив їй курити, невже йому, який так не любив прокурених кав’ярень, подобалась дівчина яка курить. Він сказав, що почав курити сам. Не може зізнатись, що тут була інша. Він сказав, що та з ним більше не зустрінеться, тому що не хоче заважати його стосункам.  Стосунки - це вона. Вона та перешкода між ним і тою.
Потім був скандал. Деструктивні, бездумні, хаотичні рухи поєднувались і з ще більшою кількістю слів, все це літало у повітрі, било в серце, ранило мозок, але не змінило нічого.
Вона пішла до дому, дорогою думаючи про те, що любить його. Вона завжди починала любити чоловіків після того як сварилась з ними, але потім різко міняла любов на ненависть.
Мама гладила її по голові, яку вона поклала їй на коліна. В голові гуділо. В неї було відчуття що вона або Білка або Стрілка, яких запустили в космос. Земля в ілюмінаторі здавалась маленькою. Шансів на повернення було мало, але політ закінчився успішно. Гул в голові минув, але вірус космічної самотність встиг заразити тіло.
Вона десь читала, що одна радянська жінка-космонавт проспала кілька днів в космосі, заснула від одноманітності пейзажу і відсутності звуків. Напевно після таких викрутасів цю «сплячу красуню» більше не випускали на орбіту, але та напевно добре виспалась. Зараз вона теж хотіла опинитись на її місці, проспати дня два три і щоб ніхто не міг її розбудити. Заснути на завжди – ні, анестезія – так.
Вночі їй снилась страшна розпатлана жінка, яка знаходилась в якомусь храмі, своєму храмі, де всюди горів вогонь. Жінка була гола до пояса і по її тілу стікав піт. Вона гнівалась і погрожувала вбити її. Вона карала її, але водночас повчала. Це була неземна істота, якийсь архаїчний образ колективної пам’яті людства. Потім жінка зникла і почався потом, вода заливала підвал і всі поверхи будинку, це вже був не храм, а готичний замок. Опинившись на даху, вона чекала на порятунок, мав прилетіти рятівний гелікоптер. Вона була у мокрій сукні і мерзла, але несамовито боялась монстрів, які плавали там у воді. А якщо гелікоптер не прилетить? Нова хвиля води наближалась до неї. Вона прокинулась. Вона боялась закрити очі. Тепер їй знову довго не заснути.  Лежачи в ліжку, вона розмірковувала над своїм сном. Вона знала, що коли в її житті стається катастрофа, в снах відбувається те саме. І сльози ввечері, вночі обертаються на потопи.  Звільнивши одного монстра, звільнились всі інші.  Тепер ці акули і крокодили хотіли її з’їсти. Закрити цю скриню Пандори вона була не в силах. Напевно для цього потрібна людина з чистим серцем і думками, про яких люблять писати в казках і легендах. Але вона такою не була, адже сумніви і протиріччя, гнів і ненависть, жаль і образи прописались в її голові і постійно приймали за неї рішення.
А потоп у готичному замку – це напевно жарти її несвідомого, адже вона чекала принца, все життя лише принца, ось і получила півцарства, які одразу втратила чи виміняла на коня. Півцарства за коня – нерівноцінний обмін, невже кінь то він? Та де там, коник-горбоконик не більше, але тоді вона, як мінімум, Іван-дурень.
Тепер її цікавило, хто ж була ця жінка на початку сну. Вона ще і досі чула як потріскує вогонь в її храмі. Потім пригадала зображення яке нещодавно бачила в книзі по історії сексуальності – це була богиня Калі. Образ несамовитої жінки з висунутим язиком і обвішаною черепами встав перед її очима. Невже прочитане так швидко може оживати в снах? В Індії, де поклоняються богині Калі, люди понад усе бояться викликати її гнів, а тому постійно приносять до її храму пожертви. В Індії люди не сприймають світ як боротьбу добра і зла, тому для них немає нічого доброго або злого. І зла, для європейців Калі, для індусів просто жінка-богиня яку не можна злити.  Будь-який чоловік індус чи європеєць може роздратувати Калі, адже вона ніби-то живе в кожній жінці. І якщо Калі прокинеться - то буде біда. Незадоволена богиня принесе собі у жертву першого ліпшого чоловіка.
Чому богиня карала її? Невже вона була поганою «жрицею»? Так, вона забула про статут жінок, перебігла на сторону чоловіків, виконувала їхні бажання, і в результаті не він служив їй, а вона йому. «Ну це вже все, тепер їй три роки сексу не бачити» - посміялась вона про себе. Сміялась, але саме цього і боялась найбільше. Тепер знову треба вчитись жити одній, шукати когось, а як знайдеш, то звикати, потім знову сваритись. Ні, вона вважала себе поганою ученицею, вона нічому не вчилась, і вже вкотре кидали її, кидали раніше ніж це планувала зробити вона.
  Той інший, з яким бачилась раз на місяць, теж зник, після того, як взнав, що вона має «хлопця». Пізніше, вона побачить його з новою дівчиною, і пошкодує, що не лишилась з ним, але, з другого боку, наперід знала, що все одно шкодуватиме якби і залишилась.
Вже пройшло пів року, після того страшного сну. Вона лежала в ліжку іншого, якого знову збиралась кидати. Після двох місяців знайомства він запропонував одружитись, вона навіть погодилась і подала заяву.
Колишній горбоконик влаштувався на роботу і мав дівчину. Дівчину яка курила тонкі жіночі сигарети. Свої фото з нею він розмітив на сайті «однокласники» з підписом «моє щастя». Він швидко одружився і вже чекав на дитину. Проте що він вперше в житті, по-справжньому закохався знали всі його знайомі у Львові. Атеїст-математик почав ходити зі своєю жінкою до церкви, на недільні служби, і розповідав, що заради неї готовий на все.
Богиня Калі прагнула жертви, нею дійсно виявився першій ліпший хлопець. Вона кинула цього першого ліпшого хлопця, кинула по-справжньому, за тиждень, до розписки. Калі прийняла жертву і заспокоїлась, але покарання не зняла. Два роки без сексу вже минуло, лишилось прожити ще один.
  А її колобка з’їла інша.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

І знову я :))

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Павліна Пулу, 08-03-2011

Чоловіки не злі. Вони просто люди.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© вася-вася, 06-03-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Osa, 06-03-2011

«Ну це вже все, тепер їй три роки сексу не бачити» - посміялась вона про себе. Сміялась, але саме цього і боялась найбільше. Тепер знову

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Надія, 06-03-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Павліна Пулу, 06-03-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.380961894989 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …