Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50996
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 28167, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.14.133.148')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціально-машинобудівна утопія

ПРО АВТО І АЛЬТЕРНАТИВУ

© Пухнастик-Шалапут, 02-03-2011
Про наші дороги та пов'язаний з ними комплекс проблем (цебто про дурнів, дурнів на дорогах, дурних дорожніх чиновників, доблесну дорожню міліцію, проблеми і перспективи сучасного асфальтоукладання катком і вручну тощо) сказано вже чимало.
Тому скажу кілька слів про автомобілі. В чому полягає так звана «державна» політика в цій сфері? От взяти зайти на сайт www.auto.de і порівняти ціни з нашим «автобазаром». Для прикладу виберу Audi, років випуску 2000−2001-их. Більш детально технічні особливості, думаю, вказувати нема сенсу. Кому цікаво – самостійно покопирсається. У нас  ціни приблизно 15-16 тисяч доларів*. У них − три з половиною – чотири тисячі євро**. Сподіваюся, що лінки будуть дійсними протягом більш-менш тривалого періоду часу . Хоча ціни напевно зменшуватимуться. Так от – різниця цін в 3-4 рази. Рази!!! Яка тут справедливість? Хто з нас живе у бідній-нещасній країні? Ми чи німці?
Навіщо захищати людей від якісних німецьких-японських (нехай і вживаних) автомобілів, і тим самим спонукати купувати продукцію вітчизняних так званих «автобудівників»? Яка за комфортом та безпекою водія з пасажирами навіть поряд не стоїть із справжніми автомобілями.

Взагалі, я б (на місці держави) викупив у людей усі ті «Таврії» та  «Запорожці» і здав би у металобрухт. І в літературі заборонив би про них згадувати. Як про національну ганьбу. Ну не вмієте робити машини − робіть вози, танки, ракети, врешті-решт.  Робіть те, що вмієте.
Скажімо, чому б не оголосити програму – «До 2018-го року − танк на кожне подвір’я»? Не обов’язково великий, зробити якусь міні-модифікацію. Щоб екіпаж з двох чоловік. І щоб дітей було місце посадити. Сімейний варіант. Для тещі навісне кріселко ззовні на броні. На солярці двигун. Можна на дровах. Аби від москальського газу та нафти не залежати. А дрова закінчаться, то коней можна запрягати. І гармату замість дишля використовувати. Гармату можна коротшу та меншого калібру. Все одно, судячи з того, що еліта у нас обзаводиться гелікоптерами та літачками масово, добрих доріг у нашій країні не передбачається. В найближчі… Ні, ніколи.

А з танком, на гусеницях, тих доріг і не потрібно зовсім. Ще один плюс, до танка, як до трактора, й плуга можна причепити – город виорати. А ще й коли з жінкою або молодицею якою-небудь усамітнитися хочеться – то вже у вікно ніхто не підгляне. І на майдан який не будь уже не з пустими руками виїжджатимеш, а з вагомими аргументами. Це ж яку тоді революцію можна буде організувати... Одним залпом всі питання вирішуватимуться.  І влада двічі подумає, які реформи над народом проводити. Так що ще один «плюс».
І потім, реалізація програми «Танк кожній сім’ї» сприятиме зростанню української економіки. Це ж яка потреба в сталі. Не на якусь смішну бляшанку-автівку, а на товстоброньованого монстра, вагою тон двадцять. Ото заживемо…

Крім того, якщо ДТП, не дай Бог. Зіткнення нашого танку з  їхнім НЕ-танком і коментувати нічого. А коли два танки? Ну і шо такого страшного?
То ж екіпажу безпека гарантована і товстою бронею і шоломами на головах.  Та й потреба у адміністративному врегулюванні назрілого конфлікту відпадає. Знов-таки - економія для держави на ручках і папері для складання протоколів.
А якщо мислити глобально, то яка картина фантастична вимальовується. Соціальний рай просто. Зранку народ на танках на роботу. Поміж рядів стальних красенів, десь не десь джипи багачів, яким на вертоліт не вистачає. Ворожі розвідки взагалі усі позвільняються. Як їм, бідним, за всіма танковими військами вслідкувати. Ото ж, або «дешеві авто кожному» або «танк у кожне подвір’я».


  * http://avtobazar.ua/poisk/avto/?make1=1408&model1=&country1=1911®ion1=&year_from=2000&year_to=2001&price_from=&price_to=

  ** http://www.auto.de/search/findoffer?id=0&searchtype=extended&s=t&sg=&sen=0&srt=0&order=asc&src=1&stu=0&sci=7&spi=&sbt=0&sft=&spri=1000&spra=0&srdi=2000&srda=2001&spoi=&spoa=&smi=&sma=&sco=beliebig&sdc=beliebig&sz=

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Підтримую!!!

© вася-вася, 03-03-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81347703933716 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …