Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27531, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.213.80.174')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Притча

ПРИТЧА ПРО сержанта

© Ганзенко Олексій, 22-01-2011
Сержант міліції одразу накинув оком на молоденьку продавщицю з кіоску, раніше там торгувала товста тітка, то сержант лише нагинався до віконечка, брав законну свою пачку сигарет і йшов, а це… Ні, тепер він не квапився: зазирне, пожартує, скоро й на пластяночку кави набиватися почав і нічого, запрошувала… Протискувався до напівтемного простору всередині торгової точки, чіплявся на вузенького дзиґлика в кутку, брав каву й заходився будувати далекосяжні плани…
Отут виходила турбанинка: аби здійснилися далекосяжні плани, даму варто було би пошанувати якщо не шампанським, то хоча б дешевим вином із паперової упаковки, таке якраз продавалося в кіоску, але біда була в тому, що сержант ніколи нічого в кіоску не купував… це було питання принципу…
Кожен міліціонер у відділку (неофіційно зрозуміло) опікувався „своїм“ кіоском, який беріг од негараздів епохи недорозвиненого капіталізму й отримував за те від хазяїна точки милі, хоча й не надто коштовні преференції у вигляді пачки сигарет або презервативів, пляшки мінералки та пакетика чіпсів. Купувати щось у „своєму“ кіоску вважалося граничною зневагою до неписаних принципів, власне, вчинком неприпустимим.
Звісно, вино можна купити в іншому кіоску, − міркував сержант, − але як це виглядатиме в очах продавщиці? Правильно, по ідіотському, дівчина зразу поцікавиться, чого не купив у неї? Можна взяти безкоштовно, дасть − куди вона подінеться, але це вже взагалі… зваблювати даму за її рахунок… Погони сержанта на плечах зовсім не означають, що власник тих пліч − негідник… ні, він просто шанувальник традицій… Можна таки спустошитися й на шампанське, шампанське в кіоску не продавалося й це знімало всі проблеми, але довбонуло ж йому, телепню, в макітру прозондувати попередньо ґрунт, наче не міг улаштувати обраниці сюрприз! Зачувши про ймовірність романтичного вечора під шампанське не надто романтична діва тут таки заявила, що від шампанського в неї буркотить у животі!
Схоже, доведеться таки переступити традицію, − краявся сержант. − А що, невмолима доля не залишає йому вибору! Купить у продавщиці те трикляте вино… ніхто не взнає… А раптом вона здивується, а раптом пирхне єхидно йому в обличчя: „Та що це ви, товаришу сержанте!..” А раптом вибазікає котрійсь із колежанок-продавщиць із інших кіосків… Та певно вибазікає, така сенсація! А ті поділяться новиною зі своїми „патронами“ з відділку…
Сержант гостював у напівтемному закапелку „свого“ кіоску, пив дармову каву й не знав, що робити… А якось, звично зазирнувши до знайомого віконечка, почув, що впустити дівчина його не може, бо дзиґлик у тісному куті торгової точки зайнятий. На підтвердження її слів до ошелешеного сержанта визирнула з надр кіоску іронічно-нахабна мармиза, що гніздилася на шиї вдвічі товщій, аніж у самого сержанта: „Привіт, братан! Як служба?“ − Сержант проковтнув слину…  





Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

... нас береже.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Тибель, 24-01-2011

Гумор і сатира,

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 24-01-2011

Психологічний портрет

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 23-01-2011

"Криша" поїхала...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 22-01-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.39686417579651 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …