Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51029
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27474, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.19.251')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Чого хочуть жінки, або навіщо всі ці дієти?

© Тетяна Рубінська, 19-01-2011
Тетяна Рубінська
Д.Елдредж, С. Елдредж.  Чарівна: Таємниця жіночої душі. - Львів: «Свічадо»,  2011.  – 248 с.
     Часто можна почути, що жінки надто складні, що їх годі зрозуміти. Що ми такі різні, що немає якоїсь формули, щоб нас вивчити чи привабити. Сьогодні можна натрапити на реклами різноманітних курсів, де хлопців вчать, як правильно зваблювати. Кожна жінка таким обурена. Хтось торкає поверхню води і відразу кричить, що вона тепла, сам не знаючи, що десь там у глибині  може текти  крижане джерело.  «Жінка – це не загадка, яку потрібно розгадувати, а велике чудо, яким потрібно втішатися».
    Зовсім важко сказати, де ж є така універсальна книга про жінок, яка б сказала все. Я такої не знаю. Проте, є книга, яка має у собі дещо незвичайне і концентроване, цікаве і  водночас дивне, сумне і життєве, високе і натхненне. Це «Чарівна» написана у співавторстві сімейної пари – Джона і Стейсі Елдредж. Перша книга Джона українською мовою – «Дике серце», котра розповідала про сутність, страхи, пригоди чоловіків, знявши той фіговий листочок, за яким часто ховалися вони. «Чарівна» також оголює тих жінок, які впізнають себе. Часом я навіть дивувалася, звідки автор знає мої думки, хто йому міг би сказати про мене. І так думатиме кожна жінка. Бо зрештою, ми схожі, у нас всіх просто різні проблеми, на які ми по-різному реагуємо. Нещодавно я мала розмову з 72-річною жінкою. Ми мали про що поговорити, між нами ця дивна спорідненість, тиха і відчутна. Між нами немає кордонів, різних мов, усі ми хочемо одного…
      Книга має у собі різні розділи, що відповідають на сотні запитань, які рояться у головах жінок. Хто такі справжні жінки? Чому іноді важко бути жінкою? Чому ми у постійній погоні? За чим ми біжимо? Які наші найпотаємніші страхи? Чому ми боїмося розквітнути? Чому такими складними бувають стосунки матері і дочки? Чому батько так потрібен маленькій дівчинці? Коли починається дорослість? Які ми робимо помилки? Чому жінка стає владолюбною? Чому жінка страждає? Що кажуть жіночі рани? Чому ми не вміємо жити для себе? Чому себе забуває кожна жінка? Що дарує чоловікові  жінка в першу ніч? Чому материнство є в кожній жінці, незалежно від того є у неї діти чи ні?  Коли жінка почувається  покинутою і небажаною?  Чому жінка то гаряча, то холодна? Що у душі чоловіка змушує уникати жіночого світу?
     Кожен з нас  вчить алгебру, геометрію, географію, фізику, хімію, літературу, але ніхто і ніколи нас не вчить¸ як це бути жінкою. Яка вона довга і складна ця дорога до жіночости, до глибини свого єства. Всі можливі труднощі ніколи не мають спиняти у русі до справжньої себе. «Жінка найкраща тоді, коли вона справжня жінка». М’яка і ніжна, лагідна і спокуслива краса жіночости  може бути вічним джерелом сили чоловіка. «Справжня  жіночість пробуджує справжню мужність». Коли жінка вірить у чоловіка і потребує його, тоді чоловік має мужність розкритися. Ідеальність нікому не загрожує. Тільки поряд із вдоволеною і гармонійною жінкою чоловік може почуватися впевнено і добре.  Краса жінки ніби каже нам, що все гаразд, можете розслабитися.  Кожна жінка «жадає трьох речей: пережити романтичне кохання, виконати незамінну роль у великій пригоді і розкрити свою красу. Саме вони оживляють жінку».
      «Чарівна» - направду дивна суміш пізнання жінки через жінку і чоловіка, себто найцілісніша. Жінка ніколи не зможе відкрити те, що у ній відкриє чоловік, і навпаки. Мужність – це сутність для чоловіків, коли сутність для жінки – це  краса. Дівчинка, жінка постійно задає запитання: Чи я красива? Погляньте на вулиці довкола себе і переконайтеся, що жінки завжди прагнуть бути красивими. Навіщо тоді цей дорогий одяг, ця вишукана косметика, ці нові туфлі і така прекрасна зачіска?  А почалося все це з Едему. Ми й досі відчуваємо сумніви, які відчувала Єва,  виганяємо себе з раю самі, думаючи, що ми недостойні. Часто справді жінці потрібен лицар в блискучих обладунках, але також вона може зробити себе  щасливою сама. І тоді чоловік  поруч не спинятиметься, щоб розрадити і втішити жінку. Поряд із щасливою і впевненою жінкою, чоловік зможе здійснювати свої грандіозні задуми. Він розкриється і  ніколи не спинятиметься у русі вперед.
      Книга «Чарівна» підійде як чоловікам, так і жінкам, дівчаткам і хлопцям, матерям і батькам. Кожна книга про жінку – це книга, які потрібно читати обом у парі. У книзі автори наводять багато цитат з фільмів і книг, які, як на мене, не завжди доречні, а також є слабшими від самого тексту. Книга не читається швидко, але безсумнівно, що ця інформація потребує часу і засвоєння. Однозначно,  книга нікого не залишить байдужим.  Українським жінкам дуже потрібні такі книги, щоб не боятися бути жінками. Один мій дуже шанований знайомий каже, що довкола значно більше чоловіків, ніж здається.
  Щаслива жінка – це ковток свіжого повітря, коли вона заходить у кімнату, то інші почуваються так, наче повідчиняли усі вікна.  У кожної з нас є дивний дар присутності. Кожна жінка без сумніву, кожна ти має красу, яку хоче розкрити. Кожна ти – чарівна. «Жінка найкраща тоді, коли вона жінка».



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Таємниця жіночої душі.

© Юрій Кирик, 21-01-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0009531974792 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …