Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27452, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.208.203.36')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Підводимо підсумки

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!!! Конкурс ЦЕЙ НЕЗАБУТНІЙ НОВИЙ РІК добіг кінця.

© Юрій Кирик, 18-01-2011

Конкурс ЦЕЙ НЕЗАБУТНІЙ НОВИЙ РІК добіг кінця.

На при початку мушу визнати, свій шкурний інтерес в цьому конкурсі.
Впродовж довгих років Новий рік був для мене суцільною мукою й хіба найгіршими днями року. Не святом, а мукою. Дратувала метушня людей, які поспішали набути покупки, спорядити ялинку, зібрати компанію. Повсякчас тікав від того свята, з полегкістю зітхав лише коли воно закінчувалось. То ж мав в Богові надію - ваші правдиві, оптимістичні історії переконають мене, що свято це все ж чудове, і вартує того, аби бути відсвяткованим.

Так само щиро дякую усім учасникам Конкурсу, які так гойно відгукнулись своїми творами.

Теплі й захоплені рецензії викликав «Потяг кольорів райдуги» Тамари Шевченко, яка запросила нас у подорож в своє елегійне купе. Той потяг який був у житті кожного, що летить із швидкістю часу, нашого з вами часу, у нездійснене у феєрію...

«Різдв’яна Славуня» Veronicy назбирала аж 14 рецензій. Усіх полонила майстерна оповідь, та, іще з минулого конкурсу ГАКівці дуже слушно завважили, що кількість рецензій вагомий, та не визначальний показник, (все ж, об’єктивності ради, мушу визнати, що рецензенти рідко помиляються...).
Річ  виставлена Veronicoju на конкурс - глибока - Фікус засох, аби дати місце новому життю. Смерть і життя... А іще ДЕРЕВЦЕ! (гадаю, не випадково вжите саме це слово!), мої дід та баба теж вживали саме «деревце» і так само одягали його найціннішим, найкращим, що було в домі...
Як на мене трохи «пересолила» автор із закінченням: «Це ж наша добра душа – Славуня!» - вигукують побачивши на весні зелені пагони... Не тому, що взагалі не допускаю ідею реінкарнації, як такої, лиш в Біблійне, (а Новий рік є саме Біблійним святом), воно не дуже пасує...

І тут же дисонансом звучить гірка правда нашого «вчорашнього», в оповіданні «М’ясорубка» Надії Позняк, уже не соц, а справжній реалізм каторги,  яку організувала люду тодішня влада.

Сльози розчулення викликає оповідка Василя Тибеля «В очікуванні Святого Миколая». Чудово написана історія, зі знанням психології як дітей, так і дорослих.

Надзвичайно вразив «Той незабутній Новий рік» пані Ніни. Передусім яскравими картинами дитинства – те з чим живе людина всеньке життя! З чудово виписаними характерами батька, бабусі, Ніночки...

Важко не захопитись гарними, мудрими подружніми стосунками в оповіданні «Білий новорічний заєць» Галини Михайловської. Та й не лише це, у правду життя автор майстерно вплітає вигадку, іскрометний гумор!

«Диво» пана Петра Залевського перший твір, що упевнив мене, що конкурс не залишиться без переможця, й більше того, його не треба буде визначати формально. У своєму творі «Диво» з властивою йому безпосередністю, й тонким гумором, автор зумів передати двозначність нашого соціуму. «Що ж це теперечки за світ»? А й молільники теж? – додаю я, коли богобійна бабуся молиться, і тут же, сама того не помічаючи, засилає само прокляття. А іще його неперевершені, дотепні, соковиті живі діалоги впевнено привели пана Петра до фінішної прямої.

То ж переможцем в номінації «КРАЩИЙ ПРОЗОВИЙ ТВІР» стає  оповідання «ДИВО» пана ПЕТРА ЗАЛЕВСЬКОГО.
З чим його щиро вітаємо!!!

Трохи менше говоритиму про поезію - творів було менше.
Гарними були «Смішки. Похвала» Олексія Ганзенка.

Та, що марить подарувала читачам дуже грайливу й дотепну казку-жарт «Дідові ніжності».

Сподобався й іронічний спіч «На Новий рік» Надії Позняк. До слова, за свою активність в конкурсі вона слугує особливої нагороди!

Перевершив усіх своїм «ПАТРІОТИЧНЕ» Михайло Карасьов. Сила його поетичного слова в тому, що поминаючи розум, воно поцілило одразу в  серце, довівши, що поезія – сила незборима! І кількома влучними, іскрометними рядками можна сказати більше, а й вагоміше, ніж поважним розмислом.
Перемога в номінації «КРАЩИЙ ПОЕТИЧНИЙ ТВІР» безумовно належить йому! З чим і вітаємо!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Дякую, пане Юрко,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 25-01-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© михайло карасьов, 20-01-2011

Віншування!

© Василь Тибель, 20-01-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Надія Позняк, 18-01-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина І, 18-01-2011

Дякую за чудові ідеї, пане Юрію! :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 18-01-2011

Визначити кращий твір...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Микола Цибенко, 18-01-2011

Спасибі за конкурс

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Nina, 18-01-2011

Вітаю!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Tamara Shevchenko, 18-01-2011

Ну ось!.. На, маєш... "Диво" пропустила...

© Наталка Ліщинська, 18-01-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.39928698539734 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …