Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27145, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.116.20')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Альтернативна історія

Як відбути новорічний корпоратив без шкідливих наслідків для кар'єри

© Ельвіра, 28-12-2010
НА КОНКУРС "ЦЕЙ НЕЗАБУТНІЙ НОВИЙ РІК!"
В Україну прийшла зима. Знову несподівано. Особливо, для комунальників. Вони, бідолахи, ніяк не можуть второпати, що після осені настає не весна чи літо, а таки дюдя: паде сніг (це такий біленький зимний дощ), береться мороз (це коли калюжки стають скляні, а за щічки пощипує щось, але точно не електробритва «Харків» 80-го року випуску).
Разом із несподіваною зимою неочікувано якось і непомітно підкрадаються новорічні та різдвяні свята.
І тут ми починаємо в певному сенсі відчувати себе комунальниками. На головній площі міста вже встановлена …………………….. йолка, Президент країни записав -надцятий дубль новорічного привітання, у всіх супермаркетах розпочались лохотрони на кшталт «купи два шампанських і отримай у подарунок касовий чек», вітрини майорять рекламами акційних знижок, банкомати тупо виснуть в екстазі, бо такої кількості карток їм ще не доводилось знати ні разу протягом року, а ми ще й досі не купили подарунки, не продумали меню новорічного столу, не затарились, не запродуктились, не придбали нової сукні, не записались до перукарні, не приволочили ялинку і не вислухали від своїх благовірних, що «хіба це ялинка? ….бла-бла-бла….». Словом, до Нового року не готові!
На цій високій ноті приходить розуміння того, що до усіх передсвяткових переживань додалася ще одна гриза: КОРПОРАТИВ!. Бо ж гідно відбути його не така вже й легка справа. Як свідчать яскраві, але уривчасті, спогади минулих років, петарда, що вибухнула ніби випадково під ногами шефа, колективна еротична ламбада на столі, глибоко філософська і душевна розмова з пластиковим Дідом Морозом і намагання пожувати хвою штучної ялинки – це ще не межа людських можливостей! Бо у цьому бедламі брали участь усі, але чомусь лише з вами не розмовляє у перший день виходу на роботу пів колективу, а ще пів – підступно давить либу.
Щоб цьогоріч уникнути статусу жертви колективного моббінгу і не страждати приступами амнезії, пропоную нам усім кілька порад щодо того, як провести новорічний корпоратив без шкідливих наслідків для кар’єри.
По-перше, чітко визначте формат корпоративної вечірки. Бо, погодьтеся, безглуздо прийти у вишукану ресторацію в обридлому дрес-коді чи заяложених джинсах. Або з шиком приїхати на таксі у розкішному вечірньому туалеті до якогось генделика, де увесь вечір гратиме шансон і подаватимуть салат олів’є, якого ви і так дома вже балію наколотили. Хоча, якщо формат святкування визначений як бал-маскарад, то можете діяти якраз від протилежного: у ресторані ваш вигляд сприймуть як костюм бомжари, а у генделі – вам гарантовано маску на обидва ока від постійних клієнтів, бо ви, «тіпа, лашара, зажралісь і на реальних пацанов наєхалі на іх районє».
Порада друга: забудьте чисто усі народні мудрості на зразок «пиво без горілки – гроші на вітер», «чай – не горілка, багато не вип’єш», «водка – сила, спорт – могила»! Ну яка горілка на новорічній вечірці? Та ще й під пильним наглядом шефа? Та ще й поряд із колегою, що постує? Пийте благородні напої - шампанське, коньяк, лікер. І тільки потім – горілку. І шефу доведете, що ви – не баба, і заодно постуючого колегу подратуєте: йому ще тиждень не пити, а ви вже – в зюзю!!! Головне – знати міру.
Третє: контролюйте ситуацію з танцями. Твердо пам’ятайте: а) танцювати з дружиною шефа можна лише на піонерській відстані; б) запросити шефа на танець можна лише у разі прямого ЦУ самого ж шефа; в) якщо вас уже тягне на сольний номер, то це і є ваша міра щодо поради про алкоголь; г) якщо вам здається, що десь ви цю пані вже бачили, дивіться пункт а)!
І, зрештою, четверта, найважливіша порада. Колєги і колєжанки, пам’ятайте! Новорічний корпоратив рано чи пізно (звичайно, краще, щоб рано) закінчується, а в колективі нам працювати цілий рік!

З прийдешнім 2011 роком!!!!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

:)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анастасія Грім, 29-12-2010

Це - про вічне...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Галина Михайловська, 28-12-2010

Цей шкіц приваблює...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 28-12-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.45629215240479 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …