Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26888, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.147.104.120')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

«Ні сам дідько не впізнає...»

© Михайло Гафія Трайста, 12-12-2010
Панько, Данько та Яцько – друзі нерозлийвода! А побратала їх недоля, бо «знайся віл з волом, а кінь з конем», як в тій пословиці. І з ким же іншим міг побрататися клишавий Панько, як не з горбатим Даньком, а заїканому Яцьку куди подітися? Прилучився до кумпанії і гайда легінити!
Такі собі, як «три царі» з різдвяної колядки. Гуртом собі до церкви, до корчми і до дівок теж,  бо гуртом легше й батька бити!
Легінять, гуляють, а тут і Різдво недалеко. У коляди збираються, та не будь-як, а задумали переодягнутися на чуфаків – Панько на жида, Данько на чорта, а Яцько на мойму-юлішку.
Пошили собі костюми та маски страшні-престрашні, аж волося дибом стає, страшно і в дзеркало глянути.
–  Як надіну широкі шаровари, не буде видно, що хожу клишаво, – радів Панько.  
– А я накину на плечі дзвінки та колокільці і ніхто не помітить, що я горбатий, – тішив себе Данько.
– А-а-а я-я-я?.. – запитав Яцько.
– Ти, небоже, мусиш мовчати весь час, тоді нас ні сам дідько не впізнає, – запевнив його Данько.
Настало і Різдво. Вирушили всі троє і йдуть собі гордо, як королі крізь лободу, а діти за ними – «Жидили їли, би вас гнидили!» та «Юлі, мачай фасулі!», а їм байдуже, не перед дітьми показувати фіглі, а перед церквою, де стоять дівки, там покажуть чого варті, бо аж цілих три тижні підготовувлялись до цього!
Та ледь Панько почав танцювати та підскакувати, як Данько до нього на все горло:
– Не скач, Паньку, чеперато, бо тя впізнають всі!
– День би тебе побив із Даньком, заховав горб поміж дзвінки і вже гордий! – не стерпів Панько.
– О-о-ось д-д-дурні, а м-м-мені н-н-наказували м-м-мовчати! – розсміявся Яцько, а разом з ним і дівки зареготали.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Весело)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Техану, 14-12-2010

На конкурс?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 12-12-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0530140399933 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …