Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26628, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.172.169.199')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза недоречні оповідання

Фізаліс: Витрішкуватий поштар

© Наталка Тактреба, 26-11-2010
Витрішкуватий поштар
Чудеса комунікацій вразили наш двір у журналі «Клас». Там була графа «Хочу листуватися». Кожен собі шукав по образу й до пари. Я довго вагалася між хлопцем Ґілбертом, що скросно зазначив «Не такий як всі» та дівчинкою з Броварів Тетянкою, яка мріяла стати кінологом. Все інше у них було як у людей. Але отці словечка мене привабили в страшній силі. Я вагалась довго, бо в Ґілберта була істотна перевага – прикольне ім’я, а в малої потяг до коней. Потім мама відкрила мені Америку, що кінологи дресирують собак. Я вже сіла писати лист, але подумала собі, що дівчинка, яка в 12 років знає такі круті слова, ТЕРМІНИ мусить бути дуже непопсова. Від розпуки пірвала листок і вирішила нікому не писати. Через тиждень прийшов мені новий «Клас»  і я вирішила обрати Інкогінто. Так собі підписалася істота, тож мені було страх як цікаво хто воно є. Пішов мій перший меседж у Львів. Відповідь я чекала чотири дні, потім поревіла і пішла вчити математику. Випав сніг і наші родичі з Казахстану наслали нам наперед вітань з Новим роком. З таким запасом вітали, що на Миколая ми вже про тото забули. Але суть не в тому. Між тими листівками був конвертик для мене. Писало мені то НЛО, що дуже загрузили його листами, тому відповідь затрималась. І шо я далебі крута чувіха, бо не кожен нині слухає «Спліна» і вміє пускати по десять жаб камінчиком на Пруті. Про себе толком Інкогніто ніц не повідомило, лише порадило слухати «Нєщасний случай» і Грєбєнщікова. Мене сконфузило, що львівське коріння не змусило його перейменувати оних у гурт «Отакої» та Гребіньковського. В наших ларьках крутили коломийки і російську плоскостопу попсу. Дядьки міряли мене від мильничок до чуприни і радили піти до якихось чортів з рок бару. Я власне не боялась ніяких чортів, бо тітка Ониська як вмирала, то закотила очі і чітко констатувала, шо ТАМ чортів нема. Але в бар теж не пішла. Засікти мене міг будь-хто з друзяк дідуся. То такий богемний контингент, що йому вшистко єдно було де цибушити сивуху: на автостанціх, в ресторані чи у рок кафе. Як дід спалить, шо я там, то буде мені психоаналіз на три дні, а то не фист фортова справа.
Я написала все як є: ніц нема, але буду чекати поки і в моїх задрипанцях та крутизна з’явиться.  Ще розказала про пришелепкувату подругу Норму і місцевих бандитів. Зазначила кілька суттєвих відмінностей між франківським та львівськи гуцулами і розказала які маю фєнічки( то така шнурована браслетина, як хтось такий банєк).
Третій раз тото чудо почало словами «Радий був отримати твого листа» і стало стрьомно, бо я собі таки мала надію, що то дівча. Другий насторожливий момент – сатира і сарказм у сторону не прогресивності мої країв. Вирішальним удором інкогніто відбив у мене охоту просто зігнорувати його писанину. Він сказав, шо львівські бандити таки крутіші.  Вся Україна знала, що Коломия на другому місті після Одеси, а він таке погнав. Я відписала стильно та харизматично. На цім закинула епістолярій до часів відкриття фейсбуків та іншої марихуани. Тільки витрішкуватий поштар ще рік приговорював:
- А шо то ти, дитино, не питаєш в мене чи є тобі лист?
- А того, дядьку, що ви дуже злостились від моєї цікавості!
- Та то нічьо, я би був все одно казав є чи нема.
- То кажіть краще, шо нема, бо ні від кого не хочу того мотлоху мати.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

ще гарніше за Курта

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Роман, 28-11-2010

От, якби мала,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 26-11-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.66055512428284 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …