Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26484, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.238.161.165')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новини

Декларація

© Зіпунов Михайло /ZIPA/, 19-11-2010
ДЕКЛАРАЦІЯ

про створення Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики


Українська фантастична спільнота (фендом) займає гідне місце серед спільнот любителів фантастики Європи та всього світу. В Україні живе велика кількість письменників-фантастів, популярних не лише в нашій країні, але й за кордоном, проводитися ряд фестивалів та конференцій фантастики міжнародного значення, існують активно працюючі клуби любителів фантастики (КЛФ).

Однак існує цілий ряд проблем, які практично неможливо вирішити за нинішніх обставин. До цих проблем відносяться: розрізненість клубів, літературних об’єднань та окремих любителів фантастики; застій і навіть регрес у русі КЛФ; мала доступність інформації, що становить інтерес для окремих любителів фантастики та письменників-початківців; обмежена можливість публікації та літературного навчання для молодих авторів; відсутність щомісячного неелектронного всеукраїнського фантастичного періодичного видання.

Ще більш складна ситуація з україномовною фантастикою. В цьому випадку, до вже зазначених проблем, додаються обмеженість тиражів та слабка інформаційна підтримка творів, що видаються в Україні, внаслідок «непрофільності» окремих серій та видавництв.

Метою Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики (ВОЛФ) є вирішення зазначених проблем та сприяння подальшому розвитку української фантастики шляхом об’єднання зусиль любителів фантастики України.

Щоб досягти цієї мети ВОЛФ вважає необхідним вирішення таких стратегічних задач:

- Інформаційне об’єднання всіх любителів фантастики України.

- Підтримка клубної роботи та сприяння її розвитку, методична допомога у створенні КЛФ.

- Об’єднання зусиль українського фендому при організації спільних заходів.

- З’ясування позицій та вироблення єдиної думки українського фендому з питань представництва України в міжнародних організаціях любителів фантастики.

- Організація літературного навчання для молодих авторів, зокрема спеціально для тих що пишуть українською мовою.

- Інформування молодих авторів про останні досягнення природничих наук, а також надання їм цікавої інформації з української історії та міфології.

- Встановлення в статусі офіційно зареєстрованої громадської організації постійних зв’язків з видавництвами в інтересах письменників та читачів.

- Створення та підтримка періодичних видань та видання книг фантастичного спрямування.

- Популяризація кращих фантастичних творів, як українських, так и закордонних авторів.

- Встановлення офіційних зв’язків з державними організаціями и установами для вирішення зазначених задач.

Найближчими задачами ВОЛФ є:

- Підготовка та подання документів для реєстрації ВОЛФ у Міністерстві юстиції України. Форма реєстрації, на першому етапі існування ВОЛФ – «шляхом повідомлення» відповідно до закону України «Про об’єднання громадян» № 2460-XII від 16.06.1992 року.

- Проведення в найкоротший термін засідання ініціативної групи та виборів Ради та Президента ВОЛФ шляхом голосування любителів фантастики України, які підтримують створення ВОЛФ.


Всеукраїнське об’єднання любителів фантастики відкрите для всіх бажаючих. Передбачається як колективне (клуби, літературні та театральні студії, видавництва, мережеві ресурси та ін.), так і індивідуальне членство. Всі організаційні стосунки в межах ВОЛФ будуть регулюватись Статутом, який в даний час розробляється і, після обговорення членами Об’єднання, разом з іншими документами, також буде подано в Міністерство юстиції України, для реалізації другого етапу формування ВОЛФ – отримання остаточного юридичного статусу як всеукраїнської некомерційної суспільної організації.

Іраклій Вахтангішвілі, Сергій Лапач, Сергій Пальцун.


м. Київ

16 листопада 2010 року

Ідею створення ВОЛФ підтримують:

КЛФ «Аю-Даг», АР Крим, представник Світлана Позднякова
КЛФ «Контакт», Харків, представник Микола Макаровський
КЛФ «Портал», Київ, представник Сергій Лапач
КЛФ «Странник», Донецьк, представник Федір Березін
Оргкомітет Міжнародної літературної конференції «Дні фантастики в Києві», Київ, представник Ираклій Вахтангішвілі
Оргкомітет Міжнародного фестивалю фантастики «Звездный Мост», Харків, в повному складі
Оргкомітет Кримського Фестивалю Фантастики «Созвездие Аю-Даг», представник Гліб Гусаков
Журнал «Реальність Фантастики», Київ, представник Сергій Пальцун
Творча майстерня «Второй блин», Харків, представники Дмитро Громов та Олег Ладиженський
Літературна майстерня «Демосфера», Дніпропетровськ, представник Юрій Гордієнко
Літературний семінар «Авторське об’єднання "Контакт"», Харків, представник Григорій Панченко
Адміністратори українського сектору мережевого ресурсу «Лабораторія фантастики» Олег Козловський та Ігор Пшенко
Любителі фантастики Івано-Франківська, представник Наталя Щерба; Кіровограда, представник Костянтин Козирєв; Львова, представник Юрій Винничук; Одеси, представник Олег Козловський; Чернівців, представник Ігор Сілівра.

П.С.
З питаннями та пропозиціями щодо створюваного Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики (див. «Декларацію про створення Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики») можна звертатися до секретаря Ініціативної групи по створенню ВОЛФ Марії Коханової (e-mail: v_o_l_f(сбк)ukr(тчк)net). У неї ж бажаючі вступити до ВОЛФ можуть отримати зразки заяви про вступ. Конфіденційність вказаних в заяві даних гарантується.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 26-11-2010

Не вірю

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Юрій Кирик, 21-11-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.57791709899902 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …