Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25828, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.200.77.59')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казочки для Неформаликів

ДІТИ РОКУ

© Володимир Вакуленко-К., 15-10-2010
Було це наскільки давно, що навіть погода змінювалася кожного дня і ніхто не знав що за стихійне лихо спікатиме завтра. Люди ховалися від холоду в теплих печерах, бо вогонь було вже винайдено, а теплої днини влаштовували веселощі де хлопці обирали собі наречену. Отак в одному племені хлопець на ймення Рік обрав собі за дружину дівчину на ім’я Дара. Лад і спокій панував у сім’ї, а батьки, бачачи своїх дітей щасливими, подарували їм печеру, яка знаходилася на найвищій горі Карпат.
Час лине швидко і ось у них народилися дітки. Ладненькі такі три дівчинки і хлопець. Дівчаток назвали одну Осінню, другу Зимою, а наймолодшу Весною. І назвали батьки братечка їхнього Літечком.
Звичайно ж тоді шкіл не було, бо які школи в ті часи, коли племена жили в печерах? Тож батьки самі виховували дітей. Діти дуже любили малювати, але окрім вуглинок не було більше нічого. Отак, бачачи кольорові сни, часто замріювалися. Їм хотілося мати не лише чорний колір, але ж іншого не було. Батько Рік розумів, що діти дорослішають і як би там не було, але треба таки щось видумати. Якось він узяв копачку і пішов сам не відаючи куди. Довкола все було сіро-сірим, але старці та шамани переповідали, що у долині жив колись Чур Лихий то він затаїв під землю веселку від людського ока. Довго батько копав у долині яму і вже розчарований, що нічого не знайшов хтів повертатися додому, аж раптом з під землі щось блиснуло. Те небачене загорілося різними кольорами райдуги. Звичайно, ми звикли до того що веселка має сім кольорів, але тоді їх було набагато більше. Обережно, щоб не розгубити кольори татусь сховав її до пазухи і попрямував до печери.
Коли він побачив зраділі оченята дітей на мить здалося, що то нова райдуга засяяла. А як вони здивувалися коли веселкою ще й малювати було можна! І кожен взяв собі уподобаний колір і став малювати не тільки в печері, а й усе довкола. Малесенька Весна поділилася з братчиком Літечком всіма кольорами і лише Осінь та Зима вирішили собі взяти декілька кольорів, бо найстаршими були. Вподобала собі Осінь червоний і золотий та братик їй трохи і свої на деякий час лишав. А Зима любила чистоту, тож білий обрала. І тоді мама і свій дарунок вирішила зробити – кожній дитині подарувала свій період часу. Все забарвіло і лише в період зими сірий колір дерев досі нагадує якого кольору був той початковий світ.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

захоплює

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Роман, 20-10-2010

Хороша казка

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Дара К., 16-10-2010

Утопія - хіба цедитячий жанр?

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© Баластр, 16-10-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Львів, 16-10-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1412599086761 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …