Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25225, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.81.13.254')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фантастика

Атракціон

© Любов Опасаненко, 06-09-2010
N.B. Саме розуміння сутностей є недосяжним для людського розуму. Їх існування, спілкування, будь-яка взаємодія та й взагалі просторово-часовий ареал належать до прихованих істин. Ми лише здалеку можемо підозрювати про деякі аспекти їхньої діяльності, але зрозуміти… Тому автором була використана алегорія: життя сутностей було прирівняне до життя звичайних людей, щоб читачеві стало легше сприйняти і усвідомити.


Гобхалладуб провів свого гостя до кабінету і запропонував присісти.
- Пане Худ, я дуже радий, що і Ви нарешті вирішили скористатися послугами нашої компанії. Чесно кажучи, я навіть трохи здивувався, дізнавшись про Ваш візит, адже Ви ніколи не користувалися такими видами розваг, - Гобхалладуб вмостився у своє крісло і почав нервово перебирати пальцями по столу. Такого клієнта не можна було втрачати, тому потрібно показати себе з дуже вигідного боку.
Худ витримав кілька секундне мовчання і зібравшись з думками почав говорити.
- Знаєте, я один з тих щасливців, що знайшли своє місце в житті і присвятив увесь вільний час улюбленій справі. Я досяг чималих результатів, а досягну ще більших. Та останнім часом я відчуваю якусь напругу. Хочеться відпочити.
Гобхалладуб радісно оживився.
- Отже ви прийшли за адресою. Дозвольте порекомендувати Вам наші найпопулярніші атракціони.
З цими словами він зручніше вмостився і розпочав давно завчений монолог, готовий в будь-яку мить перервати його відповідями на питання клієнта.
- Наше життя на 10% складається з подій, а з 90% - з нашої реакції на них. Нами завжди і всюди керують емоції, бо без них ми б нагадували звичайних роботів, запрограмованих на виконання основних життєвих функцій. І ціллю свого життя ми ставимо задоволення своїх потреб, що приносить відчуття спокою, тобто гарні і приємні емоції. Уявіть собі найприємніший відпочинок у світі. Жодних негараздів. Вам потрібно лише замовити, а ми виконаємо любі забаганки. Відпочинок на двох на березі океану або безкінечні вечірки з купою друзів – не проблема. В розпорядженні нашої компанії ціла галактика: 518 ізольованих планет і 18 заселених сонячних систем. Ви скажете «Що ж тут незвичайного? Такий відпочинок можуть запропонувати де завгодно». Але…
Ми пропонуємо відпочити не лише від негативних емоцій. Ми пропонуємо відпочити від людини, з якою ви ніколи не розлучаєтесь, людини, що живе з вами, їсть з вами, спить з вами все ваше життя – відпочити від самого себе.
На обличчі Гобхалладуба промайнула посмішка.
- Не зовсім розумію, - насупив брови Худ.
- Я поясню все дуже детально, - Гобхалладуб зробив серйозний вираз обличчя і продовжував. – Ви сказали, що присвятили своїй улюбленій справі все життя, а чи застраховані Ви від того, що під час відпочинку думки про цю важливу справу не відволікатимуть Вас, або якісь інші негаразди будуть бентежити Вашу душу, що Ваше минуле не дасть насолодитись теперішнім.
А ми пропонуємо відпочинок, що повністю виключає таку можливість, бо Ви просто не буде існувати. Життя з чистого листа. Можна замовити себе ким завгодно майже на любій планеті. Саме для цього Вас ознайомлять зі списком планет і можливими варіаціями.
- А як ви вплинете на мою індивідуальність? – Худ здавався досить зацікавленим.
- Ніяк. Заблокованою буде лише ваша пам’ять до моменту початку атракціону. Ваша індивідуальність буде повністю збереженою і адаптивною до нових умов. Ви відчуєте себе новою людиною і проживете життя, яке зараз оберете. Я наголошую: вибір у нас широкий як планетарний, так і емоційний. Адже, можливо, ви хочете відчути не лише гарні емоції, а побути наприклад жорстоким тираном, або боязким рабом. У відчуттях має бути гармонія, а перенасичення чимось одним буде лише шкодити. Забагато буває і горя, і кохання, і радості, і страждання. Треба знайти золоту середину.
- Розкажіть детальніше про сам процес початку атракціону, -  перервав Гобхалладуба клієнт.
- Ми надаємо Вам фізичну оболонку, яка буде створена залежно від планети, яку Ви оберете. Про це я детальніше поясню пізніше. Завдяки своєму розуму Ви будете керувати цією фізичною оболонкою і існувати в залежності від обставин, які Ви оберете. Це буде абсолютно новий світ, в якому Ви навіть здогадуватися не будете про справжню реальність. Просто Ваше світосприйняття буде обмежене фізичними можливостями і навіть при наявності бажання і знання справжню сутність і реальність речей осягнути не вдасться аж до закінчення атракціону. Увесь атракціон Ви будете сприймати як справжнє життя.
- Зачекайте, - раптом Худ ніби про щось згадав. – Але як я зможу слідувати своєму вибору, якщо не буду його пам’ятати?
- Життєва програма буде закладена на клітинному рівні і відкоректована в залежності від оточення. Допускаються мінімальні відхилення, що жодним чином ні на що не впливають.
- Чим закінчується атракціон?
- Знищенням фізичної оболонки природним або насильницьким шляхом в залежності від обраної програми після проходження всього емоційного ряду.
- Добре, - Худ зробив зупиняючий жест. – Я все зрозумів. Ви сказали, що я можу замовити себе ким завгодно майже на кожній планеті. Чому майже?
Гобхалладуб зробив ковток води зі стакану, що стояв на столі.
- Є ексклюзивні варіанти. Офіційна назва – Планети Асиміляційного Ряду. Наш атракціон-сюрприз. Суть полягає ось в чому: ми проводимо спеціальний тест, що визначить Ваш емоційний ряд. Спираючись на результати цього тесту, будуть визначені Ваші найнеобхідніші емоційні впливи на даний момент і відповідно підібрана програма відповідної тривалості. Але, на жаль, тут часто бувають збої. Іноді при початку атракціону виявляють невідповідності в програмі, викликані постійною змінністю емоційного ряду. Ми зупиняємо програму на початковому рівні, знищуємо фізичну оболонку і розпочинаємо все з початку. Це буває досить часто, але повірте – результат того вартий.
- Ну що ж, сьогодні я ознайомлюсь з усією додатковою інформацією і пройду необхідний тест, а завтра скажу свою відповідь, - Худ встав з свого місця, давши зрозуміти, що зустріч завершена.
- Якщо у Вас виникнуть ще якісь нагальні питання, то телефонуйте. Я допоможу розібратися, - Гобхалладуб провів Худа до дверей і потиснув йому руку. – Мій секретар проведе Вас до тестувального кабінету.
Вони ввічливо попрощалися і розійшлися.
Наступного дня знову відбулася зустріч. Гобхалладуб був сьогодні в чудовому настрої і, знову зайнявши своє  улюблене місце, розпочав розмову.
- Пане Худ, я вельми задоволений, що Ви зупинили свій вибір на ПАР. Зразу видно людину, що прагне не лише відпочинку, а й самовдосконалення. Результати Вашого тесту я опрацював і вже підібрав чудовий атракціон, який включає в себе всі види емоційного ряду.  Ще раз запитую: Ви впевнені, що бажаєте скористатися саме цим видом атракціону? Не всі люблять сюрпризи.
- Я люблю сюрпризи, а ще – я довіряю тестам, – Худ теж був в непоганому настрої. – Точність дуже важлива.
- О так, я з Вами повністю згоден. Отже, підібрана мною планета повністю підходить для відпочинку. Це планета виду П13АФ02 16-того рівня розвитку. Атракціон являє собою розрізнене суспільство з окремими тісними угрупуваннями. Фізична оболонка дозволяє проходити поетапні емоційні перепади 21 групи.
- Я буду досить примітивною істотою.
- Тест показав накопичену агресію і придушення природної жорстокості на генетичному рівні. Цей атракціон найбільш сприятливий для корекції цих емоцій. Дослідження показали, що суспільство, яке досягнуло такого високого розвитку як наше вже не здатне отримувати необхідні організму емоції в повсякденному житті. Потрібно відчути себе набагато примітивнішою істотою, так би мовити, повернутися до коріння. Кінець атракціону на цій планеті називається смертю і вона є найбільшим стимулом до продовження гри і відтворення програми. В реальному житті нам це не зрозуміти, бо саме поняття смерті є для нас анти природним. І тому наші атракціони найвідоміші у Всесвіті. Ваша фізична оболонка уже майже сформована і через два дні можна розпочати асиміляцію. Отже, відведений Вам час на відпочинок – 74 роки даної планети, або 3 наддні реального часу.  
-  Як ви коректуєте процес гри?
- Зовні. Внутрішньо суспільна корекція непотрібна. На самому атракціоні знаходяться лише гравці, що коректують свою програму і програму один одного, абсолютно нічого про це не підозрюючи. Після завершення атракціону Ви ще деякий час будете перебувати під його впливом і не зразу все пригадаєте. Вас зустріне провідник, який і поверне Вас до реальності.
- Чудово. Домовилися. Тому ще кілька питань і можна розпочинати.
Гобхалладуб самовдоволено посміхнувся.
- Завжди до Ваших послух, пане Худ.



P.S.  Почувся крик новонародженого. Щаслива і змучена мати безсило          посміхнулася і подивилася в очі чоловіка, який ніжно тримав її за руку і дивився на сина. Нове життя з’явилося на планеті Земля. Новий гравець приєднався до атракціону.    

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Масштабування?

© Галина Михайловська, 08-09-2010

[ Без назви ]

© Victor Artxauz, 07-09-2010

Гра з іменами сподобалась,

© Наталка Ліщинська, 07-09-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7060968875885 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …