Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25215, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.128.199.88')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза яєшня без кордонів

Реінкарнація

© Тарас Білка, 06-09-2010


Вірите в реінкарнацію? І я теж не вірю. А тоді я раптом став… котом.
Звичайним котом. Типовим, таким самим, як всі коти цього світу зі звичайно біографією.
Як і всі коти, я народився в підвалі пізньою осінню. Тоді вже йшли зливи, а людям навіть ввімкнули опалення. Тому мама народила нас прямо під батареєю в підвалі хрущовки. Тут з задоволенням народжували б і бомжі, або хоча б спали, але двері в наш підвал були зачинені на замок, а ми – коти, могли залазити сюди через щілини. Там було достатньо поживи, аби підтримувати свій фізичний стан на належному рівні – мишей повно, а біля дверей підїзду одна бабця щоденно висипала нам кістки і ще якусь їжу. Цю їжу нам приносила мама, поки ми не змогли самі вилазити на світ Божий. Потім ми подорослішали.
Як і всі коти цього світу були змушені шукати собі їжу. В підвал повертатися було не можна, адже там вже нові киці народжували нове потомство. А з часом, кажуть, двері підвалу таки відкрили і в нього таки заселилися бомжі.
Якийсь час я шукав їдло на помийках. Дивний парадокс – я не боявся жодних інфекційних хвороб через антисанітарію моєї імпровізованої їдальні. А якось навесні я покинув межі знайомого мені району. Була зима і було холодно, тоді я відморозив одну лапу. Мій хвіст на той час був перебитий в кількох місцях то дверима, то просто якісь дегенерати мене мучили... Коли був класний настрій я погнався за метеликом і забрів в інший район. Там вулиці були мені не знайомими, а смітники пахли по-іншому. Тоді ще була цікава любовна пригода, яка сталася зі мною. За ту кішку я бівся з такими ж вуличними котами як і я. І я таки отримав перемогу. Блаженні любовні пригоди памятаються котам від весни до весни.
Тоді була ще зима, і ще літо, ще одна зима і ще одне літо. Були рзні підвали, різні помийки, різна їжа, яку періодично вдавалося знаходити на смітниках. А тоді мене задавила машина і я помер.
Вірите в реінкарнацію? І я теж не вірю. А тоді я раптом став… котом.
Звичайним котом. Типовим, таким самим, як всі коти цього світу зі звичайно біографією.
Як і всі коти цього світу, я народився в квартирі. Мама народила нас на мякій перині, придбаній спеціально в зоомагазині. Я був не з першого виводку. На цій перині до мене вже народжувалися кошенята. Ветеренар періодично приходив і перевіряв накм очі, щось записував у наші паспорти родословної.
Тоді вже у моїх хазяїв діти були більш-менш дорослими. Через це доводилося терпіти якісь муки, але загалом це все було весело. Нас щоденно годували спеціальним вітамінізованим кормом для котів. Годували стільки, скільки ми хотіли, як і всіх котів цього світу. Потім ми подорослішали.
Як і всіх котів цього світу нас задорого продали в надійні руки. Нове помешкання мені миттєво припало до смаку. Мені дозволялося навіть точити кігті об дорогий диван, якщо хазяйка була вдома. Вона любила мене більше, ніж хазяїн, а тому постійно виправдовувала мене за мої котячі очі та мякеньку шерсть. Зрештою, так трапляється, по-моєму, з усіма котами цього світу.
Коли настала якась весна і я вже був готовий охмурити якусь кицю, мене повезли в спеціальне місце, де теж були гарні умови, смачна їжа і симпатична киця. Яку теж туди привезли.
Тоді мене забрали додому. І так я жив – в достатку і щасливо, аж поки не помер від раку шлунку.
Вірите в реінкарнацію? І я теж не вірю. А тоді я раптом став…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.7155451774597 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …