Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2477, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.58.39.23')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза аналіз осінньої депресії

Сповідь заручниці

© Любов Долик, 07-11-2006
Цей день просочується крізь час, крізь мене, як масна пляма крізь листок паперу - і нанизується моє “я” – на той самий тривожний вечір... на ту саму холодну військову темряву за вікном, на облогу ... Ми усі без сонця, ми заручники, нас тримають під прицілом чорноти у вікнах – темно, темно, темно!!! Рятунку-у-у!!!

А потім буде час лягати спати – у те саме ліжко, в тій самій кімнаті – безугавний біг по колу, коли мітки часу карбуєш у свідомості лише натикаючись, як на стіл у темній кімнаті, на одні й ті ж самі обставини кожнісінького дня – ось і вечір (а вчора такий вже був!), ось і ніч (а вчора була така ж сама!), ось і ти ( а вчора ти була так само втомлена і пригнічена).

Ранок всміхнеться новою обіцянкою - все буде добре, от побачиш.
... І так прожогом тікають від мене маленькі короткі світлі хвилинки - прослизають, як лляне насіннячко - були - і нема.
...І знову насувається темінь. Тихо обіймає твоє вікно волохатими лапами, хитро і задоволено виблискує циганськими зубами поодиноких ліхтарів, вмощується і спостерігає, як починають метушитися мої думки, набираються тривоги і неспокою. Темрява веде себе як господиня. Її час настав.

І я загусаю у моторошній темній холоднечі, як партизан-розвідник - пробираюсь крізь густе вариво мороку, дотягую обважнілі ноги до дому, до хати, до того самого ліжка, де мене чекає ніч, до тієї самої втоми, яка заповнює тіло ваготою - і усвідомлюю, що пройшла ще одне коло, ще одне, таке саме коло, яке було учора, позавчора, ще кілька днів тому...

Програмісти сказали б мені, що я зациклилась. А я розумію, що від темряви я потрохи божеволію. Рятуюся (!) - включаю усі лампочки, голосну веселу музику, дивлюся улюблений фільм "Солодкий листопад" - і знову вирішую, що життя прекрасне, а темрява - тимчасова. Є й важливіші речі. Це просто треба пережити...

Я сама все знаю і розумію.
Але деколи (просто!) бракує сил і емоцій............

Хто знає, як позбутися цього стану – допоможіть!!!





Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Чиї партизани?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 07-11-2006

ну, перший крок зроблено :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Антон Санченко, 07-11-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76548194885254 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …