Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2472, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.216.121.55')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Жити й не крикнуть

© vimlut, 07-11-2006
  Я не був тут 12 років. Той самий будинок, піч, старе ліжко з залізними бильцями, фотографії синів в буфеті за склом і портрет Шевченка.

  «Оперували у Полтаві. Порізали, як свиней. По п’ять, по шість в палатах, між ліжками тапчани, то й на них лежать. Так ось. Вдень жінка чи діти доглянуть, а тоді що ж, треба йти додому. Найважче самому залишатися. Добре, як такий, що ходячий, то допоможе якось. Медсестра сидить десь на дивані та й дивиться собі телевізора, а ви живіть як зможете. То отак лежать, стогнуть, а то бач – один вночі марить, говорить до когось, кидається, а вранці прокинешся –він вже захолов, все, немає людини…»

  Вони мовчать… Я мовчу… Намагаюся не дивитися на нього, та все ж помічаю одиноку сльозу на сірому, виснаженому обличчі.

  Я більше так не можу. Я ненавиджу цей тричі проклятий запах скорої, неминучої смерті, блиск в очах від дії наркотиків, що старанно глушать фізичний біль, але все ж йому нестерпно боляче…німий крик і відчай блукають кімнатою, де жила колись щаслива родина, а тепер лише сморід сечі і календар на стіні невпинно вираховує кожен новий день до забуття…

  Втекти, сховатись, не чути, забути… Не вийде, мушу жити…

  Хтось увімкнув радіо.

  «Сьогодні у Харкові відбулася зустріч Президента України з представниками широких кіл громадськості – «Діалог з регіонами». Всі запрошені мали можливість висловити власну думку щодо економіко-політичної ситуації в країні… "

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Трохи поверхнево

© М.Гоголь, 07-11-2006

Наче крик

© Мар"яна Максим"як, 07-11-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83842396736145 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …