Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2442, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.8.42')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Жовте листя

© Соломія Дощ, 02-11-2006
Сьогодні зранку я їхала в трамваї з букетом жовтого листя. І запах його нагадував мені Осінній бал. Народу було повно, тож місцем ніхто й не думав поступатись. Ніхто навіть не звертав на мене уваги. А чого? Я їхала, уткнувшись носом в своє листя і намагалася згадати, якою я була тоді, коли були ще в моєму житті Осінні бали. Я БУЛА тоді! А тепер чи є?

А потім я стояла на мосту і розкидала своє листя. Беріть, ловіть, хапайте! Я розкидаю вам себе, свої спогади, свої думки. Я розсипаюся на вас згори, а ви мчите, ви поспішаєте. Ви їдете додому, на роботу, в клуби чи ресторани. На вас чекають там дружини з дітьми чи коханки, боси з колегами, нові знайомства і розваги. А я ТУТ! Я зараз віддаю вам своє серце (абсолютно безкоштовно, бо то ж для вас має страх яке значення), та воно вам не потрібне. Ви маєте власне. Чи всі? Ви не бачите мене, бо я така, як ви. Тільки у вас немає листя-спогадів. А як і є, то чи подаруєте його не ближньому? Чи знайдете ви на те час? Чи знайдете у тому сенс?

Тепер я кидаюся сама: ловіть!

От лежу зараз на асфальті і хоч би хто переїхав! Лежу, згорнувшись калачиком і думаю: може, мене дійсно не існує? Може, мене насправді ніхто не бачить, може мене тут немає, немає, немає…

Швидка допомога…проїжджає мимо. Та скільки вже можна чекати?! Встаю і йду з дороги. Я тепер – привид такої як всі. Була непомітною – стала неіснуючою. Може почати лякати людей? Хоч якась розвага…

Чому я не стрибнула насправді?

Удень я назбирала нового листя в по дорозі з університету до зупинки. А ще гілочок горобини нарвала трохи. Зовсім трохи, я не хотіла робити їй боляче. Але ж вона тут нікому не потрібно. Як і я. То краще вже зі мною.

В маршрутці народу повнісінько. Ледве втиснулась. Уткнулась носом у свій букетик (не спеціально, просто руку не змогла опустити) і їду.

Знаю я одне дуже гарне місце. Людно там, особливо зараз, мабуть, та нічого. Мене все одно не помітять. Я зможу лишитись на одинці. Це гора, круча. На краю урвища висока загорожа (невже вважають, що немає придурків, які, як не забороняй, перелізуть, якщо дуже треба. Я одна з таких). Та спочатку я прощоюсь зі спогадами. З непоміченими, з тими, що були й забулись. З тими, що з далекого дитинства, з тими, що із домашніх буднів, з тими, що з безлічі захоплень. Я їх відпускаю за вітром, бо мій жорсткий диск перевантажений. Летіть. Ви все одно зі мною, нікуди від вас не дінуся. Летіть. А я за вами.

Я впала. Лежу, дивлюся вгору. Наді мною напівголіі дерева, на мене падає жовте листя. І горобина. Тут нікого, нікого, нікого… І мене немає.

Я знову не стрибнула насправді?

А ввечері сьогодні ж я їхала в метро з таким самим букетом. Уткнулася в нього носом і не могла надихатись. Я люблю стояти біля дверей в метро, біля тих, що не відчиняються. Та навіть якби й не любила, у час пік рідко питають і так само рідко помічають.

На пішохідному мосту через Дніпро народу зараз не багато. Будень сьогодні, люди з роботи їдуть, втомлені. Та і хто мене помітить у джинсах і чорній футболці. Кому я треба. Стою і розкидаю своє листя і гілочки. Я встеляю ними свою майбутню могилу. Я забираю їх з собою, бо без них мені буде сумно, а тут вони нікому не потрібні. Тут все одно усі ходять повз мене й повз них. Може, я таки вже стрибала?

Мобільний. Ну треба ж, як невчасно! Та йду я додому, йду мамо. Через 20 хвилин буду, все нормально.

Значить ще не стрибала.




Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

гарно написано, але...

© В:тал:й, 20-08-2007

також хочу троха листя

© malina, 06-11-2006

Не сама

© Світлана Кедик, 04-11-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74465417861938 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …