Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51052
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 24323, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.140.198.43')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

На півострів! день другий

© , 08-07-2010
                                               25.06
     В Сімеїзі мені сподобалося ще в минулому році, коли я була там проїздом. А сьогодні ми з мамою вирішили поїхати туди і вивчити це містечко поближче. Від ринку в Кореїзі ми сіли в маршрутку, забиту відпочивальниками ( куди всі їдуть?). Гроші в місцевих маршрутках передають при вході.
- Передайте по 6 від Ялти!
- Два по 4!
- Три по 5!
- Де моя здача?!
- Відкрийте задні двері!
- Закрийте двері, ми зараз повипадаємо!
Яка гармонія. Напевно гроші передають зразу тому що більшість пасажирів точно не знають, де їм виходити, куди вони їдуть і де вони взагалі знаходяться. А так водій відкрив двері – і всі вільні!
Отже, ми вийшли на головній вулиці і пішли до моря. Сонце пригрівало, кипариси виділяли фітонциди ( це такі підступні речовини, які потужно і позитивно впливають на наше здоров’я). Виходимо на набережну. Бачимо скелю, ні навіть гору, яка стирчить з моря. Називається вона Діва. З берега до неї підходить гора, яка називається Кішка. Дійсно нагадує кота, який приготувався до стрибку. Вода в бухті блакитна і прозора – прозора. На морі хвилі, а під скелею вода тиха. Видовище вражає! Не порівняти зі скупою позначкою на карті!
Але вузький пляж так забитий людьми, що ступити ніде. При цьому хвилі б’ють і заливають тих, хто лежить надто близько до води. Нічого. Ми собі місце все одно знайдемо! Так і вийшло, причому біля самої води. І от я вже переборюю стихію, катаюся на хвилях. Коли вдаряє це маленьке цунамі, народ дружно і пронизливо верещить. Верещу разом з ними.
                                       ***
Коти. Вони переслідують нас усю відпустку. І річ не лише у горі Кішка. Вчора в «Алі – бабі» у нас під столом лазила і терлася об ноги східного вигляду плямисто – смугаста кішка. А зараз ми сидимо в кафе в Сіиеїзі. Чую знизу дивне скрипіння – верещання. Це сидить сіре дещо пошарпане кошеня. Стає на задні лапи, передніми спирається на лавку і робить страшне, на його думку, лице. Ну звичайно, я ж їм рибу. Мама дає йому шматочок м’яса. Все, має відчепитися. Наївні ми люди. Окрилена успіхом пухнаста тварючка починає біснуватися. Кіт застрибує на лавку і намагається залізти на мене. З трудом відчіпаю його кігті від моєї майки і кладу кота на підлогу.
-Сиди тут, - сказала я і для більшого ефекту помахала перед його пикою пальцем. Ніби зрозумів.
Через кілька хвилин знову застрибує. Я так само беру кота і ставлю на підлогу. Потім це ще довго продовжувалося. Я їла рибу, машинально простягала руку і скидала кота на підлогу. Йому це, здається, подобалося.
- Ну прощавай, чуваче , - сказала я і погладила кота за вухом, коли ми вже йшли.
Малий сумно дивився нам услід.
                                       ***
В житті кожної людини настає період, коли вона починає відчувати гостру необхідність полазити по скелях.
Я босоніж перестрибую з каменя на камінь, перелізаю з виступу на виступ. Вгору – вниз. Головне не звалитися в воду. Вона холодненька. Напевно, так пересувалися наші предки, лише не в шортах і купальниках, а в шкурах замордованих тваринок.
Якого біса тебе сюди понесло? Все з тобою ясно: свіже повітря геть зносить дах. Тим цікавіше.
Хоча дах від захоплення почало зривати ще до обіду, коли ми з мамою побували десь у районі морди Кішки ( тої, що гора). Звідти відкривається варте десяти Оскарів видовище на затоку і скалу Діву ( ту, на яку мама категорично відмовилася підніматися). Хочеться просто сидіти під сосною кримською ( ендеміком півострова, о, кляті білети!) і, як на картинах Фрідріха, відчувати свою нікчемність порівняно з величчю навколишнього краєвиду. Але цьому заважають такі прозаїчні речі, як сильний ( дуже сильний) вітер і необхідність зайняти місця на переповненому пляжі. Все ж таки, тут круто!
А тим часом моє захоплене єднання з природою, особливо з камінням ( каміння – це сила), продовжується. Долаю останню ущелину ( тоді я ще не знала, що через кілька днів мені доведеться, наче гімалайським шерпам, лазити тут з важезною сумкою) і виходжу на перемичку між Кішкою і Дівою. Вітер немилосердно хоче здути мене геть і нафіг одночасно. Я сідаю на теплий камінь, відчуваю на обличчі солоні бризки і промені призахідного сонця. Що буде далі?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

За законами жанру,

© Наталка Ліщинська, 08-07-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77994704246521 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …