Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95747

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2419, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.69.151')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Конструктори.

© Олександр, 30-10-2006
Інженери є різні. Механіки, електрики, будівельники, технологи, екологи, метрологи. Які тобі хочеш .Немає хіба що проктологів. А найважливішими серед них є конструктори, бо саме вони видумують усе те з чим морочать собі  голови усі інші.
Дуже спрощено конструкторів можна поділити  на ремонтників і нестандартників.
До нестандартників приходять і кажуть: “А сконструюй-но мені таке, щоб воно і літало, і їздило, і плавало, і матюкалося, і вибачення просило.”
Ремонтникам же приносять купу іржавого, погнутого, вимазаного у мазут залізяччя, висипають усе це  на стіл і починають розказувати, що воно колись робило.
У обох випадках увесь процес конструювання зводиться до фантазування, видумування, малювання од руки, стирання, затирання коректором, знову домальовування, вирізання й доклеювання. Водночас із цим доводиться також зазирати в літературу, де написано , як із таким самим задовго до тебе морочилися інші конструктори і до чого вони доморочилися. Література ця називається ГОСТами.
Нарешті невеличкий шматочок паперу розміром 210*297 міліметрів виростає в грандіозне полотно площею 1,5 квадратних метри суціль вкритих латками, дірками, закресленнями, кількома шарами коректури, плямами од чорнила, солідолу й бутербродів з маслом, що і повинно зображувати компактний чавунний дизайн агрегату з рекордною надійністю.
Слюсарі кілька разів намагаються зібрати механізм, керуючись кресленнями, та ніяк не можуть додуматися, як же його скласти, і довго ще цехами блукає луна од матюків.
От тоді й викликають конструктора, який  усе це сам мабуть і намалював та давно вже забув про це і про те , як воно збирається докупи . Він з розумною пикою приходить у цех , бере власноруч писану “Інструкцію по складанню”,  урочисто вголос читає : “ з лівого боку станини розташований одноплунжерний гідронасос, що приводиться у дію кулаком”, і ображено говорить : ”Отаке пишуть. А ще конструктори...”

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0293378829956 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …