Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51062
Рецензій: 95789

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 23331, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.140.242.165')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Про вегетаріанство

© Марія, 24-05-2010
Модна течія  зараз в Україні - вегетаріанство, особливо серед молоді, яка хоче завжди вирізнятьсь, яка любить руйнувати  стереотипи, яка мислить, аналізує, яка ще не стола гвинтиком в цій великій системі -  суспільство.
Хтось стає вегетаріанцем з етичних питань, бо просто шкода цих «братів  та сестер наших менших «, дехто, обдумавши всі наукові факти, зваживши всі за і проти, ще інші за компанію,бо подруга чи друг  відмовились від вживання невегетаріанських продуктів, а є й такі, кому просто стало цікаво, а що буде якщо я не їстиму  м’яса, риби і яєць деякий час,а також велика частина вегетаріанців – це ті особи, які турбуються про своє здоров’я , які хочуть жити  довго і не хворіти. Які б причини не рухали особою,я вдячна  кожному, хто прийняв це сміливе рішення. Я сама 4 роки вегетаріанка і пам’ятаю, як було непросто вирішити: досить,я більше не буду вживати те,що стало причиною страждань і смерті інших живих істот!  Ще важче було слідувати цьому.
Який же вплив на нас має перехід на вегетаріанське харчування? О, про це можна писати багато, я ж постараюсь коротко, бо мета статті не в цьому. Про те, що покращується здоров’я при вживанні повноцінної вегетаріанської  їжі свідчить не одне медичне дослідження і не одна наукова стаття. Я хочу поговорити про дещо інше. Цікавим є той факт, що вегетаріанський стиль життя впливає на нас на тонкому рівні, особа стає більш стриманішою, співчитливішою, добрішою,легше контролює свій гнів, більш відкритіша до нового, легше сприймає більш тонкі поняття,знання. Іншими словами піднімається на рівень,з якого може побачити та зрозуміти те, що раніше не було доступно. Так, так,я правильно сказала,що може побачити, але не обов’язково бачить. Чому так? На це є багато причин…
Багато бачить вегетаріанство як самоціль.
» Я вегетаріанець вже 25 років, жодного разу не хворів навіть грипом і в 45 мені ніхто більше 30 не дає.» Що я можу сказати на такі заявки? Звичайно, сипер! Молодець! Класно мати здорове тіло, не бігати постійно по лікарях витрачаючи гроші, які,  як це не парадоксально, заробляють ,гублячи здоров’я, коли  розум не занурений в те, що тебе болить то там то тут,при  цьому всьому інші не страждають і не вмирають. Це справді класно! Що ще можна додати? Майже нічого…Ну хіба великими буквами:»І ЩО ДАЛЬШЕ?» Ви маєте здорове тіло ,  незайнятий хворобами розум і що ви з ними зробите, де застосуєте?  Тіло безсумнівно буде старітись. Воно  безперечно смертне. Чи ви проживете до 100 чи лише до 60(що в Україні це навіть не так погано),вам все одно прийдеться покинути тіло, до якого ви так прив’язались.
Вам, мабуть, вже вривається терпець  і виникає питання:»І що, до чого це все,і для чого таку сумну тему зачепила?»(ніхто не любить про це слухати)
Просто я хочу сказати, що бути вегетаріанцем не мета сама в собі Як це часто в нас зустрічається. Мета – стати вегетаріанцем і піти дальше цього. Адже корова все життя вегетаріанка. Людина на відміну від тварин задається питаннями: «Хто я?»,»Де я?»,»Куди і як йти?».І як на мене завдання кожного знайти на них відповіді. Як кажуть, хто щиро шукає, той знаходить! Успіхів вам!      

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

«Хто я?»,»Де я?»,»Куди і як йти?»

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 25-05-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86243009567261 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури
Реклама: noi.md

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …