Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95746

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 22672, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.219.22.169')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Коли танцюють пилинки...

© Танюха, 21-04-2010
Весняний, прохолодно-теплий вітер рвучкими пустотливими подихами розвіває моє волосся, дзеленчить замочком на сумці, кидає піщинки в очі. Це він так увагу до себе хоче привернути – як хлопчисько-першокласник, котрий смикає за косичку симпатичну сусідку по парті.
Але зараз мені не до нього.
Я йду вуличкою, яка пам’ятає мої ще маленькі ніжки в крихітних сандаликах. Пам’ятає побиті лікті і вічні синці від м’яча по ногах. Зараз їй, вулиці, можливо, трохи незвично відчувати не м’які кроки в кросівках, а розмірений цокіт підборів. Ох, як вони мене втомили! Зараз би шпурнути оті трикляті туфлі і отак, босоніж, побігати наввипередки з метеликами. А ще та важка сумка, ремінь якої немилосердно вгризся у плече…
Трохи сварливий скрип фіртки. Подвір’я зовсім не змінилось – погляд пробігся чисто заметеною бруківкою, тихцем перестрибнув через клумбу, скочив на лавку і, не втримавшись, впав на ганок. Простісінько до стоптаних тапочок.
Вітер, образившись на мене, теж полетів туди – жалітись. Він обережно підняв чорне пасмо, легенько відхилив його вбік і щось тихо зашепотів на вухо. От ябеда! Треба його прогнати…
Кинувши сумку на землю, я швидко вибігла по сходах. І відразу потрапила в теплі, якісь дуже-дуже особливі обійми. Притулилась носом до светра, який незмінно пах ніжністю і ванільними булочками. Глибоко, до запаморочення вдихнула цей запах – відразу захотілось повикидати всі свої парфуми – а потім трошки відсторонилась і глянула на маму.
Ви помічали коли-небудь парадокс: ми ніколи не можемо комплексно розглянути обличчя і взагалі зовнішність наших мам. Перед очима дише фрагменти: ніжні руки, які все вміють. Мелодійний голос, який навіть сварить – і то гарно, очі, перед якими завжди трошки ніяковієш і та неймовірна усмішка, яка повертає в дитинство.
Відпускаю з обіймів моє найдорожче і разом йдемо на кухню. Дорогою відчуваю, як ота зашкарубла оболонка дорослості розшаровується і облазить. Скидаю обридлі туфлі, шпурляю їх в куток і вже через п’ять хвилин сиджу з ногами у м’якому кріслі. Забувши про манери і фігуру, голосно сьорбаю чай, наминаю  ще теплі булочки і безперестанку базікаю. Не про навчання, не про проблеми, а так, дурниці.
  Мама сидить навпроти, усміхається і, як завжди, уважно слухає всю оту нісенітницю так, наче в житті цікавішого і важливішого не чула. Сонячні промінчики заплутуються у її волоссі, відбиваються в очах, золотять шкіру. Мить – і вона скидається на живий пам’ятник ніжності. Я раптово замовкаю і жадібно ловлю кожну секунду, кожен піксель  цієї картини. Тихо булькає чайник на плиті, пилинки витанцьовують на променях – а мені те все здається неймовірною, магічною виставою, яка заворожує того, хто її розгледів. І вся ота атмосфера на старенькій кухні – світло, звуки, запахи – створюють ледь видимий ореол того невимовного відчуття, яке дарує мама.
Що це? Любов? Ні… це щось набагато більше…глибше… потаємніше… В моменти, коли ти це відчуваєш, то починаєш помічати, як танцюють на променях пилинки…
Мама підводиться, доливає мені чаю, а потім легенько гладить по волоссі.
Я замружуюсь і відчуваю, як кожна клітиночка тіла сповнюється щастям, безпричинним і неймовірно щирим. Таким, яке буває лише в дитинстві. Яке вміє дарувати лише одна людина на світі – мама.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Щастя матері-діти

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Z, 24-04-2010

Аванс на травень

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Victor Artxauz, 23-04-2010

Молодчина!!!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Любов Долик, 22-04-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79393005371094 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …