Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2261, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.191.169')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза подорож в казку

Те, що за крок, у тиші...

© Любов Долик, 16-10-2006
На землю десантувалися тумани. Як у фільмах про зоряні війни - стиха, серед мінорних буднів: впали за околицею Львова - і розтеклися на увесь світ. Я ступила цей крок - вбік, з дороги, у сторону лугу, за натовпом білих пелехатих примар. Він розтікався на всі боки, заповнював собою усі видимі і невидимі заглибинки. Нечутними кроками наближався до лісу.
Крок. Ще крок. І я - в середньовіччі!
Перелякано дихає тиша - полонянка. Щойно потрапила  вгарем турецького хана,  боїться долі, яка її чекає... А довкола палахкотять яскравими шовками приборкані наложниці, вигинають тонкі, стрункі свої стани у мереживі танцю - серед п"янкого фіміаму танцюють гірку  печаль...
Кап. Дрібні сльози ронить тиша. Кап. Бреду по лісу за туманом і знаходжу її  спогади . Інші. Не про неї - про людей.
Кап. Яке було гарне літо... Кап. Холодно. Влітку цей ліс чув голоси закоханої князівни та молодого мисливця. І тиша відлунювала дзвінкий сміх, загортала у шелести трав ніжні слова, які хлопець шептав своїй коханій. Зорепадом сяяли люблячі очі...
Кап - схлипує тиша знову. Князівну віддали заміж за німецького князя, у холодну німу чужину.
А хлопець пішов із турками воювати - і бився люто та затято. Начабто вони, а не рудий тонкогубий німець, відняли в нього наречену...
Спустошена осінь ходить по лісу, по старечому човгає ногами. Чого вона шукає в опалому листі -  сліди далекого кохання? Стривожено дихає тиша, схлипує тонкими сльозами. І тільки туман, як розважливий сивий старець - гамує спокоєм і холодом давні спогади, дивні мрії...
Ще крок. Я іду за туманом. У тишу осіннього лісу. У його казку. Ходім?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1782259941101 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …