Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 22257, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.54.111.228')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Егоїзм?

© Гай Анна, 01-04-2010
Оті всі самоаналізи, всі заглиблення в себе, в думки. Прагнення удосконалити, видерти з глибин  мізків, душі, серця, з глибин-глибин…до чого все це? до чого? Чому не можу просто жити? Просто пливти і насолоджуватись прохолодною водичкою? Чому не можу сплигнути з колії самоконцентрації?
Оце уявлення, що маленька людинка – центр всесвіту. Де береться і чому здається головним в думках, розмовах? І з рештою – терорування друзів, родичів, просто знайомих отими самими розмовами про себе кохану?
Розуміння, що все це неправильно, що так не треба постійно десь там фігурує. Але знову ж таки всі розмови зводяться до : «А от я…, а от у мене…»
Як з   цим боротися, як полюбити іншу душу, зіскочити на неї/них? на все, окрім себе? Це ж правильно любити інших і забути про себе. Це в сто разів краще любити когось крім себе! Але не виходить.
Чомусь єдиним результатом є: «Він/вона такі чудові, але не цінять мене, таку талановиту, цікаву й креативну» або навіть : «Любіть мене, адже я вас люблю!»
Егоїзм вищого сорту поїдає мене в усіх всесвітах мого мізерного буття,наче міль трахає чудовий капелюшок, так Егоїзм -- мою душу.
З кожним днем всі спроби вбити Його ще більше розпалюють лють. Тож результат – спалахи останнього у вигляді всепоглинаючої ненависті до всього оточуючого: суспільства, близьких, колег і коліжанок, перехожих, які  здавалося б плювати хотіли на  тебе і весь той гнів. Але ти все-одно плюндруєш незнайомців фразами типу : «вона відстійна…нє, ну ти подивись на її зачіску…а то мужик чи дівчина?».
І що, що з того? Що ж чекає на оте самолюбиве, невдячне, зациклене на собі створіння? Гляньмо правді в очі, хто таке щастя полюбить, кому воно треба. Тож результат – самотність.
Молодість,зрілість, старість – все самотність. І люби себе та аналізуй хоч вічно, бо самоаналіз, то чудова річ! Аналізуйте люди. На здоров`я.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

"...близьких, колег і коліжанок..." Пахаренко production))

© Вікторія Пожар, 04-04-2010

[ Без назви ]

© Viktoria Jichova, 03-04-2010

Не стільки егоїзм, як егоцентризм...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Юрій Кирик, 03-04-2010

"...наче міль трахає чудовий капелюшок, так Егоїзм -- мою душу."

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Сірий Птах, 02-04-2010

Цікавий роздум.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 02-04-2010

надто песимістично

© Роман, 02-04-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.98040819168091 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …