Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51031
Рецензій: 95775

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21736, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.21.231.245')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза есе

Мій Шевченко

© Поліна, 08-03-2010
Все починається з малого. «Якщо я дав відкусити «Снікерс» - це любов?» - по-дитячому своєрідна інтерпретація кохання. Люди ростуть, і доросле  немовля – то вже не зворушливо і зовсім не смішно. Якщо вони не відчувають любові – то зомбі, аморфне ніщо. Такі амеби незадоволені життям, яким би воно не було.  
Все починається з малого. Мелодійна українська колискова, вишиванка, рідне слово… А що, як цього всього не було? Що, як коріння залягло у «москалів»? Чи маю я право називати себе українкою? Чи є у мене почуття любові до свого, рідного?
Я не завжди спілкуюся українською мовою, я не співаю українських пісень, я не кричу світові у гучномовець  про своє шанобливе ставлення до Батьківщини. Я не цитую вголос Сосюру, Рильського та Костенко. Я не кричу про те, що мій улюблений поет – Шевченко. Але…  
Мене приваблюють і залишають далеко не байдужою  чарівні ландшафти Моєї країни. Ні на що не проміняю бурхливо-принадливий шум Дніпра, що кожного ранку долинає з відчиненого вікна, яскраво-зелені простори, які ваблять своєю безмежністю, і вольовий дух Свого народу, який виром кружляє у повітрі.
Невже це так погано любити серцем, а не кричати про свої нібито щирі почуття наліво та направо? А що, як мій Шевченко шалено і, водночас, тихо б’ється у грудях? Що, як повторюєш кожного дня як «Отче наш» славнозвісні строфи:
«Не дуріте самі себе,
Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Бо хто матір забуває,
Того бог карає.»?
Що, як нестерпно ненавидиш публічно-аморальну поведінку помаранчевих, біло-голубих та біло-червоних? Що як болить і плаче душа від неспокою та тривоги, від неупевненості у завтрашньому дні?
Моя проблема, мабуть, у тому, що я, перш за все, люблю свободу, яка є не що інше, як можливість бути собою скрізь і завжди. І нехай я лише маленька людина, яка із болем у серці переживає все те, що відбувається сьогодні з країною, нехай я не з тих, хто кричить на кожному кроці: «Говоріть українською!», а насправді ж говорять жахливим суржиком,  я – українка! Мені не потрібно розпорошуватися і кланятися усім, доказуючи свою патріотичність. Просто мій Шевченко шалено і, водночас, тихо б’ється у грудях… Хотите прочувствовать много ярких эмоций и бонусов в топ онлайн-казино Украины не внося депозит? Рейтинг украинских казино предоставляет вам полные обзоры казино, работающих в Украине и за рубежом. В обзорах вы найдете информацию о процессе регистрации, игровых автоматах, бонусах казино. Здесь каждый может воспользоваться представленной информацией о онлайн-казино, оценить преимущества и недостатки и выбрать подходящее казино для игры.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Приєднаюся...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 09-03-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 09-03-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.93197798728943 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …